A Microsoft szerint a Yahoo! félrevezeti a közvéleményt

Tegnap számoltunk be arról, hogy a Microsoft pénteken újabb, ultimátumszerű ajánlatot tett a Yahoo! keresőüzletágának megvásárlására, ám a Yahoo! vezetői ezt visszautasították.

Hirdetés

A Microsoft tegnap reagált a Yahoo! sajtóközleményére, s a nyilatkozatban azt állítják, hogy Roy Bostock, a Yahoo! elnöke félrevezeti a közvéleményt, mivel jelentős mértékben meghamisította a valóban megtörtént eseményeket.

A Microsoft közleményének legfontosabb helyreigazító állítása az, hogy valójában nem a Microsoft kezdeményezte a tárgyalást, hanem maga Roy Bostock, aki a múlt hét csütörtökjén felhívta Steve Ballmert, a vállalat elnök-vezérigazgatóját, s elmondta neki, hogy egy sikeres akvizíció feltétele, hogy komoly garanciákat kapjanak, illetve az, hogy a Microsoft emelje meg az ajánlott vételárat, s biztatta Ballmert, hogy egy ilyen új javaslattal keresse meg a Yahoo!-t.

A Microsoft ugyanakkor tagadja a Yahoo! által említett kevesebb mint 24 órás határidőt, mivel ők csak egy gyorsított ütemtervet ajánlottak, hogy intenzívebbé tegyék a tárgyalásokat, emellett pedig szó sem esett arról, hogy távolítsák el a jelenlegi vezetést, ahogy a Yahoo! szombati közleménye állítja. Ezzel szemben – írja a Microsoft közleménye – egy, az eddigiektől eltérő, kibővített, Bostock igényeire szabott ajánlatot tett a redmondi cég, s arra kértek sürgős választ, hogy ez elegendő lesz-e tárgyalási alapnak.

Azóta történt

Előzmények