A Microsoft mégse mondott le a Yahoo!-ról?

Úgy tűnik, a Microsoft–Yahoo! saga folytatódik: a Wall Street Journal híradása szerint a Microsoft az elmúlt napokban tárgyalásokat folytatott több vállalattal is, hogy egy új ajánlattételhez partnereket gyűjtsön.

Hirdetés

Az egyelőre még a szóbeszéd szintjén lévő értesüléseket a lap belső forrásokból szerezte meg, illetve olyan eseményekből következtette ki, mint hogy Carl Icahn, a Yahoo! egyik milliárdos részvényese, aki a kezdetektől fogva agresszívan támogatja az akvizíciót, a napokban újra találkozott a Microsoft vezetőivel, akik továbbra is azt kérték tőle, hogy gyakoroljon nyomást a Yahoo! igazgatótanácsára.

A Microsoft nem kívánta kommentálni az értesülést, de a CNET munkatársai úgy tudják, hogy több nagy Yahoo!-befektető, illetve legalább egy igazgató a felvásárlás mellett van, és sürgetik a redmondi céget, hogy tegyen újabb ajánlatot a Yahoo! kereső-üzletágának felvásárlására.

Yahoo!

S hogy mindezek talán nem üres spekulációk, azt az is igazolhatja, hogy a Yahoo! részvényei tegnap ideiglenesen újra – a Microsoft februári első ajánlata óta először – 20 dollár alá estek, emellett pedig az amerikai igazságügyi minisztérium megkezdte a tervezett Google-Yahoo! együttműködés törvényességi vizsgálatát (ez természetes folyamat ilyen nagy cégek esetében).

S még egy fontos elem: az augusztus elsejére halasztott közgyűlésen számítani lehet rá, hogy Carl Icahn és támogatói frontális támadást indítanak a jelenlegi vezetés ellen, s megpróbálják lecseréltetni az igazgatótanácsi tagokat olyanokra, akik támogatnák a Microsofttal kötendő egyezséget.

Azóta történt

Előzmények