Eloszlatná az EU Teams-aggályait a Microsoft

A Slack panasza után az EU versenyhatósága is aggódik a Teamshez köthető gyakorlatok miatt, de a Microsoft meggyőzné a hatóságot, hogy mindez alaptalan.

A tech óriások ellen megszámlálhatatlan trösztellenes vizsgálat folyik, és persze sok ügy nem indult még el, de tudni lehet, hogy aggasztja a hatóságokat. Miután a Slack sok panaszt tett az EU-nál (amiatt, hogy a Teams tisztességtelen módon lett integrálva az Office-csomagba), a Microsoft Teams is annak célkeresztjébe került.

Hirdetés

Hamarosan formális trösztellenes vizsgálat indulhat állítólag az ügyben, azonban a Microsoft már másképp tekint az ilyen ügyekre, mint régen, és a jól értesült források szerint inkább eloszlatná a hatóságok aggályait az üzleti gyakorlatai kapcsán.

A jelentések szerint a Microsoft már egyeztet az EU versenyhatóságával az ügy megoldása érdekében. Hivatalos válaszok még egyik oldalról sincsenek. A riválisok októberben kapták meg a trösztellenes hatóság kérdéseinek második körét a Microsoft gyakorlataira vonatkozóan (ez a formális vizsgálatot előzi meg általában).

A Microsoft egyébként sok trösztellenes panasz tárgya, többek között a felhő kapcsán is.

Azóta történt

Előzmények