10 éves szerződést ajánlott a Microsoft a Sonynak a CoD kapcsán

A jelentések szerint a Call of Duty-megjelenések kapcsán 10 éves szerződést ajánlott fel a Sonynak a Microsoft – vajon ez elég a hatóságok megnyugtatására?

Állandóan voltak az utóbbi hetekben az olyan jelentések, amelyek szerint nem csak a Sony kritizálja újra és újra az Activision Blizzard Microsoft általi felvásárlását, de az amerikai és az EU-s hatóságokat is egyre jobban aggasztja a dolog, és blokkolhatják az üzletet.

Már többször pletykálták, hogy a Microsoft a CoD-ra irányuló licencmegállapodással nyugtatna meg mindenkit, a Wall Street Journal jelentése a Microsoft egyik vezetőjére hivatkozva pedig azt állítja, hogy a Sonynak már fel is ajánlott a cég egy 10 éves szerződést, amely szerint minden új Call of Duty ugyanazon a napon lesz elérhető PlayStationön, mint Xboxon.

Korábban a Sony azt közölte, hogy a jelenlegi megállapodás után ígért 3 éves periódus nem elfogadható. A 10 éves ajánlatra azután került sor, hogy a hatóságok egyre jobban bírálják a 69 milliárd dolláros felvásárlást.

Brad Smith, a Microsoft elnöke szerint a Sony amiatt aggódik, hogy a legnagyobb versenyellenes kockázat a Call of Duty PlayStationről való eltüntetése – ez azonban gazdaságilag értelmetlen lenne szerinte.

Az új Xbox-címek árait 2023-tól 70 dollárra emelik, közölték nagyjából párhuzamosan.

Phil Spencer ma közölte továbbá, hogy 10 éves CoD-megállapodást kötöttek a Nintendóval, így annak platformjain is megjelennek az új címek.

Azóta történt

Előzmények