Nem tetszik az EU-nak, hogy a Microsoft az Office-ba építette a Teams appot

A Slack panaszának hatására vizsgálatot indított az EU a Teams Office-ba való integrációja kapcsán.

Panaszt tett az EU-nál a Slack a Microsoft Teams és az Office miatt. Egészen pontosan azt állítják, hogy a Teams Office-ba történő integrálása illegális lépés volt, amely versenyhátrányba hozza a riválisokat.

Hirdetés

A riválisok közé tartozik a Slack, a Zoom és a Facebook. A panasz hatására az EU trösztellenes hatósága elkezdte felkeresni mindegyik riválist, és konkrét kérdéseket tett fel arról, hogy például mennyi ügyfelük távozott a Teams és az Office javára, mennyibe került nekik mindez, illetve milyen hatást gyakoroltak rájuk a történtek.

Az nem titok, hogy a Microsoft minél több PC-re és felhasználóhoz szeretné eljuttatni a Teams alkalmazását – még a Windows 11 alapélmény részévé is tette a Chat app révén. A Microsoft riválisai szerint azonban a redmondi cég túl mélyen integrálja a szolgáltatást, így az a PC-s élet és Microsoft-termékek alapvető része lesz, ami után nekik már nincs biztosítva a tisztességes verseny.

A Slack megemlítette azt is, hogy a Teams előretelepítve érkezik, nehéz törölni, és a Microsoft nem segíti a riválisokat, hogy a megoldásaik működjenek az Office és a Teams szolgáltatásokkal.

Azt nem tudni, hogy a vizsgálat mikor zárul és milyen eredményeket hozhat.

Azóta történt

Előzmények