2018. január 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

A Microsoft játékkal segíti az oktatást

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A vállalat a Minecraft lehetőségeit bővíti tovább a felhőalapú szolgáltatásukba ágyazottan.

A Microsoft két új, az oktatást segítő megoldást jelentett be ma: a Minecraft oktatási kiadását és a OneNote-hoz készült taneszközöket.

H​irde​té​s

A hivatalos blogban Anthony Salcito, a Microsoft oktatási vezetője által ismertetett oktatási kiadás abban segít, hogy a kezdeti sikerélmények után a diákok még több inspirációt kapjanak. Az elkövetkező hónapokban egy oktatói tanácsadó testület, majd a nyáron egy világszerte elérhető ingyenes változat bővíti e kiadás lehetőségeit, mely egy új közösségi oldallal együtt indul, amely további támogatást nyújt: többek között óravázlatokat és egy új programot, a Minecraft Mentorst, amelyben tapasztalt Minecraftot használó oktatók segítik azok munkáját, akik először csatlakoznak a programhoz.

A Microsoft egyébként 2014-ben 2,5 milliárd dollárért vásárolta fel a Minecraft játék svéd gyártóját, a Mojangot, majd ehhez megvették tavaly a négy éve működő MinecraftEdu verziót (a bejelentés valójában erről a felvásárlásról szól), melyet egy független, finnországi fejlesztőcég, a TeacherGaming készített. Jelenleg körülbelül hétezer osztályban használják a szolgáltatást. Arról egyelőre nincs biztos információ, hogy az új szolgáltatások vajon járnak-e az iskoláknak külön költséggel, de a használathoz Office 365 hozzáférés szükséges, és a BBC, valamint a The New York Times információi szerint tanáronként és diákonként 5 dollár lesz az évi előfizetési díj.

A OneNote-hoz készült taneszközök ingyenes bővítményként érhetőek el, amellyel mindenki fejlesztheti olvasás- és íráskészségét a legtehetségesebbektől kezdve a tanulási nehézségekkel küzdő vagy sajátos tanulási képességekkel rendelkező tanulókig. Az új eszköztár többek között a tanulási nehézségekkel küzdő diákok segítségére szolgál, beleértve a diszlexiával küzdőket is: segíti a szövegértés, a szótagolás, az olvasás megtanulását és a diktálás utáni írás elsajátítását.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.