A Microsoft és a Samsung együtt nyomul az IoT-piacra

A vállalatok tegnap jelentették be, hogy megújítják eddig is szoros együttműködésüket, és kiemelten koncentrálnak a Windows 10 alkalmazására az IoT-eszközökön is. A közös munka során eszközfejlesztést hajtanak végre, illetve más vállalatokkal is együttműködnek, hogy azok hardverei és szolgáltatásai elérhetők legyenek a Microsoft operációs rendszerével is.

A Las Vegas-i CES kiállításon tett bejelentésre alapozva a TechCrunch szakírói úgy látják, hogy két fő motiváció vezethetett el az új együttműködési megállapodáshoz. A Microsoft részéről az, hogy az okostelefonos fejlesztésekben jelentősen elmaradtak a Google és az Apple mögött, a Samsung pedig azért keres új utakat, mivel az utóbbi időben megnőtt a feszültség a Google és a dél-koreai vállalat között az Android miatt.

A CES-en tartott vitaindítójában a Samsung alelnöke közölte, hogy a vállalat kialakított egy „IoTivity” elnevezésű stratégiát, melynek célja, hogy a Samsung chipgyártóként, eszközkészítőként és szolgáltatóként egyaránt meghatározó legyen az IoT piacán – ehhez adná a Microsoft a platformot.

A közös fejlesztések valószínűleg a Windows 10 speciális változatára, az IoT Core-ra épülnek majd – bár ez a rendszer jelen pillanatban még nem érhető el a Samsung termékein.

Azóta történt

Előzmények