Microsoft Continuum – határeset

Külső

A HoloLens mellett az idei év nagy dobásának a Continuumot szánta a Microsoft. Már tavasszal világossá vált, hogy a vállalat követi a felhasználói igényeket, akik egyre kevésbé hajlandóak asztali számítógépre áldozni, a laptopok helyett is szívesebben vásárolnak hibrid eszközöket vagy táblagépeket. Elég sokat kellett várni, de végre kipróbálhattuk a redmondiak legújabb csúcskészülékeit, a Lumia 950 és 950 XL személyében. A Microsoft hazai képviselete rendelkezésünkre bocsátott még egy Display Dock nevű eszközt is (a Microsoft HD-500-nak is hívja), ami a Continuum vezetékes működésének elengedhetetlen feltétele.

Az apró (61 x 61 x 25,6 mm), négyzet alakú doboz meglehetősen nehéz darab, 230 grammot nyomott mérlegünkön. Az alul-felül csúszásgátló, puha anyaggal bevont eszközön számos nyílás helyezkedik el, szemből nézve egy USB 3.1 (Type-C) csatlakozó, ezen keresztül csatlakoztatható a telefon. Fölötte egy apró LED értesíti a felhasználót arról, hogy kap áramot a készülék (ilyenkor pirosan világít), illetve arról, hogy a Continuum működésbe lépett (fehér színnel).


[+]

A doboz alján, tetején és oldalain semmilyen nyílás vagy más említendő nem található, azonban a hátulja rejt érdekességeket bőven. Itt található ugyanis három USB 2.0-s csatlakozó, amiből az egyik nagy teljesítményű. Ezekbe billentyűzetet, egeret, háttértárat (USB-s merevlemezt, pendrive-ot), vagy akár mikrofont is dughatunk kedvünk szerint. Ezen az oldalon is találunk USB Type-C nyílást, ami a Display Dock töltéséért felel amellett, hogy használata során a mobilt is ellátja energiával.

Ezek mellett van még egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó, melyeken keresztül a megjelenítőt kapcsolhatjuk a rendszerre. A natív Full HD (1920x1080 pixel) felbontás mellett az eszköz támogatja még a WUXGA felbontást (1920x1200) is, a képátvitel során hatvan képkockát küld a kijelzőnek az apró doboz. A monitor vagy televízió átalakítóval is összedugható.


[+]

A Display Dock dobozában az eszköz mellett találunk egy USB Type-C kábelt a telefonnal történő összeköttetéshez, illetve egy 3000 mA-es bemeneti, illetve 2000 mA-es kimeneti, 5 V-os töltőt. Ez az energia elég ahhoz, hogy az egység gyorstöltse a hozzá kapcsolt telefont. Egy rövid leírást is mellékel a gyártó, más azonban nincs a dobozban, de nincs is nagyon másra szükség.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények