Hirdetés

A Microsoft iPhone-t ad a kínai dolgozóinak

Az androidos szolgáltatások hiánya miatt iPhone-t kapnak a Microsoft kínai dolgozói.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy miért kötelezi a Microsoft a dolgozóit az Apple iPhone mobilok használatára, de van erre magyarázat.

A Microsoft a kínai dolgozóknak ad ezentúl iPhone-okat, méghozzá azért, hogy hozzáférjenek azokhoz a hitelesítési appokhoz, amelyek az androidos szolgáltatások hiánya miatt nem elérhetőek az országban.

A Microsoftot sok kritika érte, miután több biztonsági szivárgást szenvedett el, dolgozók és ügyfelek leveleihez fértek hozzá hackerek. A Bloomberg szerint a dolgozókat már utasították, hogy a munkahelyükön iPhone-t kell használjanak szeptembertől.

Az indoklás az, hogy Kínában nincs Google Play Áruház, így a dolgozók hozzáférése korlátozott a biztonsági appok terén, beleértve a Microsoft Authenticatort és Identity Passt is. Mivel a régióban nincs GMS, így más megoldást akartak a kívánt appok eléréséhez – erre jelent megoldást egy iOS-es készülék, közölték. A dolgozóknak iPhone 15 mobilokat biztosítanak majd.

A Microsoft azon amerikai cégek egyike, amely erős lábakon áll Kínában. 1992-ben lépett be a kínai piacra, nagy kutatás-fejlesztési központja is van az országban.

Azóta történt

Előzmények