MegaChat - Dotcom megunta, hogy nincs biztonságban

Kim Dotcom, aki még négy évvel a híres rajtaütés után is fényűző otthonában várja, hogy az új-zélandiak kiadják-e Amerikának, köszönhetően főleg ügyvédje dörzsöltségének, aki sorra mutatott rá a házkutatással kapcsolatban elkövetett eljárási hibákra és hiányosságokra.

Hirdetés

Túlzás persze azt állítani, hogy Dotcom csak vár. Utoljára az ünnepekkor írtunk róla, akkor épp csak játszani szeretett volna, a hackerek meg nem hagyták. Ezért prémium előfizetést ígért annak, aki abbahagyja az Xbox és a PSN Live ellehetetlenítését.

Kim Dotcom
Kim Dotcom

Ma bejelentette az egyelőre béta állapotban lévő MegaChat szolgáltatást, ami egy böngésző-alapú, titkosított videohívást (és természetesen fájlmegosztást) lehetővé tevő platform. A Skype ellenfelének szánja, azt ígéri, sokkal biztonságosabb megoldást talált, mint amit a konkurensek használnak: nem engedi be az NSA-t.

Érdekes a program felépítése, ma még csak videohívással indult el a MegaChat, a videokonferencia hamarosan bekerül a csevegési lehetőségek közé, ahogy a szöveges üzenetküldésre is várni kell egy keveset. Kipróbáláshoz létre kell hozni egy Mega fiókot, aztán a webes felületen belépve már lehet is trafikálni a Megás ismerősökkel.

Azóta történt

Előzmények

  • A nagyoknak is meggyűlik a baja a TLS használatával

    8 nagy amerikai webshop közül egy sem kapott jó osztályzatot, amikor a biztonságos kapcsolatot vizsgálták. Még a MIT is elbukott a teszten.

  • Ünnepekkor a hacker is engedékenyebb

    A Lizard Squad először tönkre akarta tenni a karácsonyt, de a megfelelő ajándékért cserébe elálltak tőle. A játékosok bosszantása után inkább a Tor közössége ellen fordultak.

  • Az emberek szeretnek idegenek hívására ébredni

    Legalábbis annál jobban, mint hogy a vekker keltse őket. Ezért sok mindent bevállalnak, akár még másokat is felébresztenek. A kérdésekre válaszolgatók sokkal gyorsabban és könnyebben ébrednek fel, mint akik a csipogást választják.