Ünnepekkor a hacker is engedékenyebb

Karácsonyra a PlayStation Network és az Xbox Live is túlterheléses támadást kapott a Lizard Squad nevű hackercsoporttól. Ezt állítólag azért hagyták abba, mert Kim Dotcom prémium előfizetést ígért nekik a Megára cserébe. Úgy tudjuk, a PSN jelen írás megjelenésekor sem jött még rendbe.

A Lizard Squad azonban nem ült be a fa alá Dotcom mellé játszani (aki egyébként szórja az ajándékokat), hanem gyorsan más célpontot választottak maguknak. Még december 19-én adták ki figyelmeztetésüket, várható kísérletükről a Tor hálózat megbénítására.

A Tor közleményben tudatta, érzékelik a támadást, de "ennek nem túl sok jelentősége van a felhasználóink anonimitása szempontjából".


(forrás: Twitter)

Ez egy klasszikus Sybil támadás: a támadók új kapcsolódási pontokkal tűntek fel a rendszerben, abban reménykedve, hogy jelentős befolyást szerezhetnek. "Hiába állítottak azonban több ezer új relét csatasorba, a Tor hálózati kapacitásának 1 százalékát sem sikerült elérniük. Már dolgozunk rajta, hogy eltávolítsuk ezeket a kapcsolatokat." A támadásnak nyilván akkor lenne értelme, ha sikerülne kiszorítani egy-egy fraktálból az összes jóindulatú felhasználót, hogy aztán csak egyet engedjenek vissza.

A közlemény szerint nem számítanak arra, eddig pedig nincs tudomásuk róla, hogy akárkit is érintett volna a Lizard Squad támadása.

Azóta történt

Előzmények