Az infláció miatt nyerhet ügyfeleket az egyik nagy kriptotőzsde

Konkrét számokat nem közölt a Binance, de állítólag egyre több az ügyfelük a növekvő infláció miatt.

A Binance, vagyis a világ legnagyobb, Európa sok országában terjeszkedő kriptotőzsdéje a napokban azt állította, hogy az egyre növekvő infláció és az erős dollár hatására egyre több az ügyfelük.

Bár számokat nem közöltek, szerintük egyre több és több ember keres a kriptopénzekben, például a bitcoinban védelmet az inflációval szemben. Erre konkrét példának hozta Argentínát, ahol az éves infláció 90 százalék, az ország pedig a cég egyik top piaca lett, Brazíliával és Mexikóval együtt.

Jellemző, hogy az állampolgárok bitcoinba öntik a megtakarításaikat, még úgy is, hogy a kriptopénzek árfolyama idén hatalmas lejtőre került, sok kriptocég pedig csődbe ment vagy befagyasztotta a számlákat.

A Binance egyik vezetője szerint egyébként El Salvadort leszámítva (amely befektetései felét bukta el nagyjából) a régióban nem igazán hoztak konkrét kriptotörvényeket, de ez a vállalatnak nem feltétlen rossz, mert nem mindig hátrány, ha valami szabályozatlan – közölték, majd hozzátették, hogy ha valami nincs betiltva, akkor az legális.

Azóta történt

Előzmények