Tokentérképezi a kriptopiacot Ausztrália

Az ausztrál hatóság a teljes kriptoszektort felméri, mielőtt előállnak az ágazatra szabott törvényekkel.

Az ausztrál kormány tájékoztatása szerint az ország teljes kriptopiacának felmérésébe kezdenek – nyílt titok, hogy ezzel új kriptotörvényeket készítenek elő.

A pénzügyminisztérium úgynevezett tokentérképezést hajt majd végre, katalogizálja a kriptopénzek típusait és használati módjait, így azonosítják, hogy mire és hogyan terjedjenek ki a törvények. Az állásfoglalás szerint ilyen vizsgálatot még egyetlen ország sem végzett a világon.

Az ausztrálok szerint a kriptomegoldások elterjedése miatt, valamint a gombamód terjedő kriptoreklámokra tekintettel gondoskodni kell a felhasználók informálásáról és védelméről.

A téma egyébként évek óta terítéken van az országban, azonban az utóbbi évek népszerűségrobbanása miatt már elkerülhetetlennek tartják a konkrét lépéseket. Az előző kormány gyorsabb cselekvésre készült a jelentések szerint, de így is folyamatban van az új törvények előkészítése, amelyeket a helyi tőzsdefelügyelet is sürget, mivel 2021 végén a helyi lakossági befektetők 44 százalékának volt állítólag kriptopénze.

Azóta történt

Előzmények