Szenved az NFT-piac a kriptotéltől és a recessziótól

Az NFT-szektor egyik meghatározó szereplője, az OpenSea a fenti okokra hivatkozva munkaerejének 20 százalékától válik meg.

Az NFT-piacon meghatározó OpenSea úgy döntött, hogy munkaerejének 20 százalékát küldi el azért, hogy csökkentse a költségeket (a múlt hónapban a Coinbase kriptotőzsde a dolgozók 18 százalékának kirúgását jelentette be, de általános a helyzet a tech szektorban) – a vállalat sok riválisához hasonlóan a kriptotéltől, vagyis a digitális eszközök piacának tartós lejtőjétől tart, továbbá a várt nagy gazdasági recessziótól is.

2021-ben taroltak az NFT-k és az OpenSea is, a kriptopénzek térnyerésével akkor új, kriptomilliomos spekuláns csoportok jöttek létre.

Az utóbbi hónapokban azonban a kriptoszektor és a még több gonddal küszködő, csalásról, lopásról és átverésről elhíresült NFT-piac is hatalmas lejtőre került, a magas infláció és várt recesszió miatt kevesebb kockázatot vállaló befektetők pedig pluszban meghátráltak.

Az OpeanSea vezetője szerint a példa nélküli kombinációt alkot a kriptotél és a kiterjedt gazdasági instabilitás, és fel kell készülniük ennek elhúzódására. Januárban az ethereum blockchain szerint még közel 5 milliárd dolláros forgalmat bonyolított NFT-kből az OpenSea, ez már júniusra 700 millió dollárra apadt.

Azóta történt

Előzmények