Kínában is befékezték az NFT-ket

Egyre erősebben lépnek fel Kínában (is) az NFT-k ellen, az egyik óriáscég, a Tencent vissza is táncolt a szektortól.

A Tencent kínai óriásvállalat úgy döntött, hogy a Huanhe NFT-platformjára többé nem lehet kiadni a nyilvánosság számára NFT-ket, vagy bármilyen, digitális gyűjthető elemet – minderre azután került sor, hogy Kínában is egyre nagyobb a hatósági nyomás az NFT-szektoron.

A mindössze egy éve elindult platformra már nem érkeznek új NFT-k, de azok, akik már bevásároltak, megtarthatják a tulajdonukat, vagy vissza is kérhetik az árát. A lépés azért érdekes, mert a Huanhe az egyik legnagyobb NFT-platform Kínában, eddig pedig a megjelenés után azonnal elkapkodtak minden gyűjthető dolgot. Az NFT-k másodlagos adás-vételét a legtöbb nagy platform már júniusban leállította Kínában, és korábban is inkább digitális gyűjthető tárgyként hivatkoztak rá.

Az igen aktív kereskedelmet, gyakran erősen spekulatív adás-vételeket jelentő NFT-piac azonban nem csak a kriptoszektor lejtőjét és az általános befektetői bizalmatlanságot szenvedte meg az utóbbi hónapokban, hanem a több régióban erősödő hatósági nyomást is – nagyon sokan ugyanis egyáltalán nem rendeltetésszerűen használják vagy vásárolják, értékesítik az NFT-ket.

Előzmények