Felfoghatatlan összegért adná el az első tweetjét Jack Dorsey

NFT-ként adná el a legelső tweetjét Jack Dorsey, és talált is licitálókat: a legmagasabb ajánlat 2,5 millió dollár.

Miután a Christie’s aukciósház fejest ugrott a digitális művészeti alkotások világába, a Nyan Cat-animáció pedig 605 ezer dollárért talált gazdára, várható volt, hogy berobban az NFT-s piac.

Néhány napja Grimes adott el 6 millió dollárért digitális alkotásokat, most pedig itt van Jack Dorsey, a Twitter ügyvezetője, aki milliárdosként úgy döntött, hogy a legelső tweetjét eladja NFT-ként. A technológiáról korábban külön értekeztünk.

Dorsey célja az, hogy az első tweetjét digitális alkotásként, Ethereum blockchain-háttérrel adja el nagy összegért. Bár a tweet mindenki számára hozzáférhető úgy 15 éve ingyenesen, a Valuables platformon keresztül most NFT-ként lehet rá licitálni.

Őrült ötletnek tűnhet ez az egész, azonban hatalmas üzletet látnak benne bizonyos körök, így Dorsey tweetjére már 2,5 millió dolláros licit is érkezett. Mit kap 775 millió forintért a leendő vevő? A tweethez tartozó digitális, egyedi tanúsítványt, amit az alkotó írt alá és hitelesített. Szakértők szerint leegyszerűsítve egy digitális aláírást. A tweet pedig továbbra is elérhető lesz az interneten.

Azóta történt

Előzmények