Letölthető az Internet Explorer 8 kiadásra jelölt változata

A Microsoft tegnap kiléptette az Internet Explorer következő változatát a béta-fázisból, s letölthetővé tették a kiadásra jelölt verziót (RC1).

A böngésző a második béta-változathoz képest az eszközök terén alig hoz újdonságot, a legfontosabb ezek közül, hogy az RC1 már tartalmazza a „pornó módot”, az InPrivate eszközt, amely megkülönböztetendő az InPrivate Blocking, illetve most már InPrivate Filtering nevű biztonsági megoldástól, mely a külső kémkedéstől védi meg a felhasználót.

Internet Explorer 8

A tesztidőszakban felfedett hibák kijavítása mellett gyorsítottak is az IE 8-on (az első benyomások alapján e téren már felveszi a versenyt például a Firefox legújabb verziójával). Fontos újítás az is, hogy a program jelentősen több nyílt webszabványt használ alapértelmezettként, mint elődjei, s a bétákból megismert Compatibility View, mely a helytelenül megjelenő oldalak esetében segíthet, most már automatikusan megjelenik, ha a böngésző beépített listáján szereplő oldalra érkezünk.

Az IE 8 is felkínálja a Firefox „awesome bar”-jához hasonló megoldást a címsorban, vagyis ajánlatokat kapunk a beírandó címre. A böngésző biztonságosabb is lett, például már tartalmaz beépített védelmet az úgynevezett „clickjacking” támadásokkal szemben, amikor a crackerek a böngészőt használják fel arra, hogy a felhasználó tudta nélkül „rákattintsanak” kártékony kódok letöltését végző linkekre.

Internet Explorer 8

Az Internet Explorer Vistára és a Windows Server 2003-ra 32 és 64 bites változatban is letölthető, XP-re csak a 32 bites érhető el (pontosabban ez csak a magyarra, illetve a kevésbé fontos nyelvekre vonatkozik,  az angol változat mellett több világnyelven is van 64 bites XP-s, illetve Windows Server 2008 is).  A még béta-verziójú Windows 7-re nem adták ki. Az újraindítást megkövetelő telepítésről érdemes megjegyezni, hogy az IE 7 és az IE 8 RC1 nem futtatható párhuzamosan ugyanabban a környezetben.

Az Internet Explorer 8 RC1 újdonságairól és a telepítés menetéről, az esetleges problémákról a Microsoft Súgó, illetve az IE 8 oldalán találhatóak részletes információk.

A végleges változat megjelenési időpontjáról a Microsoft egyelőre még nem kívánt nyilatkozni.

Azóta történt

Előzmények