Az Intel nagyon megnyirbálja a fizetéseket a PC-s zuhanórepülés miatt

A dolgozók fizetése is csökken, de alapvetően a vezetőkét nyirbálja meg különösen az Intel, hatására annak, hogy a PC-s piac nagy lejtőre került, egyes elemzők szerint az Intel pedig történelmi mélypontra.

Az Intel még kedden közölte, hogy széles körben csökkenti a dolgozóinak és vezetőinek a fizetéseit – erre azok után kerül sor, hogy a vártnál jóval rosszabb üzleti előrejelzéssel és haszonkulcsokkal állt elő a cég, amely piaci részesedést is veszített a riválisaival szemben, és nagy vesztese a PC-piaci zuhanórepülésnek (sok elemző az Intel történelmi mélypontját emlegeti).

A fizetéscsökkentések 5 és 25 százalék között alakulnak (nem érintik a teljes munkaerőt), utóbbi mértékben Pat Gelsinger vezérigazgató díjazása csökken. Az éves bónuszokhoz nem nyúlnak, bár azok már korábban mérséklődtek.

Addy Burr szóvivő szerint a változtatások sokkal jobban hatnak a vezetőségre, mint a munkavállalókra, és segítik a jövőbeli befektetéseket, valamint a munkaerőt.

Pat Gelsinger vezérigazgató nemrég maga fogalmazott úgy, hogy az Intel elbotlott. Mindez különösen fájó lehet annak fényében, hogy az AMD kedden kiadott negyedéves jelentése túlszárnyalta a Wall Street várakozásait (és például épp az AMD javára veszített piacot az Intel).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények