Megúszta a chiplejtőt a TSMC, várja az újabb mérnököket

Többek között az Apple-nek köszönhetően van jobb helyzetben a TSMC, amely így újabb mérnököket toboroz.

Miközben a nagy tech cégek folyamatosan építik le a dolgozókat, sokan azért toboroznak is (és nem csak AI-területen). Itt van például a TSMC, amely úgy tűnik, megúszta a riválisokat kínzó chiplejtőt.

Ezt részben az Apple-nek köszönheti, amely a DigiTimes forrásai szerint a jelenlegi teljes 3 nm-es kapacitását lefoglalta, és így az egyetlen mobilos cég lehet ilyen technológiájú lapkával idén. A MediaTek állítólag lefújta a fejlesztéseket a magas költségek miatt, míg a Qualcomm szünetelteti a projektet, és inkább elemzi a jelenlegi helyzetet.


[+]

Elemzők szerint pont a fejlett chipeknek köszönheti a TSMC, hogy a nagy ügyfelek érdeklődése révén elkerülte az iparágra jellemző lejtőt.

Emiatt 2023-ban további bő 6000 mérnököt toboroznak, nem foglalkozva az ágazat visszaesésével. Főként fiatalokat várnak, Tajvan városaiban dolgoznak majd mérnöki és szoftveres területeken. A mesterképzéssel érkezők átlagosan 65 ezer dolláros teljes kezdőfizetésre számíthatnak.

Míg a TSMC a jelek szerint erős lábakon áll, és a Samsung is önti a pénzt a fejlesztésekbe, a többi chipes cég jellemzően lemondja vagy átütemezi a tervezett beruházásait, befektetéseit, és költségeket csökkent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények