Rengeteg embert küld el a bizonytalan PC-s jövő miatt a Dell

Több mint 6500 dolgozójától válik meg a Dell, a bizonytalan piaci jövőre hivatkozva.

A Dell nagyjából 6650 dolgozóját, vagyis a globális munkaerejének 5 százalékát küldi el, ugyanis sok más tech céghez hasonlóan meggyűlt a baja a PC-s piac jelenlegi helyzetével, és recesszióra készül, költségeket csökkent.

A legtöbb amerikai tech cég dolgozói ezreit küldte el az idén (pedig már tavaly is voltak jelentős elbocsájtások), a magas inflációra és a várt recesszióra, a szükséges költségcsökkentésekre hivatkozva.

A Dell már korábban is vezetett be költségcsökkentő intézkedéseket: leállította a toborzást, korlátozta az utazásokat. A Dell különösen érintett a világjárvány utáni PC-s eladások összeomlásában, bevételének több mint felét ezek értékesítéséből szerzi.

Jeff Clarke működésért felelős társigazgató szerint ezek az intézkedések nem bizonyultak elegendőnek, bizonytalan piaci jövő várható.

A rivális HP egyébként szintén elküld majd a jelentések szerint 6000 embert. Az IDC szerint a PC-k és tabletek piaca 2023-ban újabb csökkenést szenved majd el, nagyjából 2,6 százalékosat, miután a távmunka divatja miatt korábban robbanásszerű növekedésnek örülhettek a cégek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények