Ingyen robotügyvéd minden amerikainak

Különféle bírságok befizetését segít elkerülni, illetve megfogalmazza helyettük a hivatalos leveleket is.

Az ügyvédi költségek jellemzően nem olcsók, ezért sokan inkább kifizetik a büntetést ahelyett, hogy fizetnének a jogi végzettséggel rendelkező támaszért. Az Amerikai Egyesült Államokban mostantól a dolgok kicsit másképp lesznek, legalábbis ez vezette Joshua Browder alkotót, a Stanford Egyetem tanulóját.

Browder egy olyan chatbotot írt, amit az első mesterséges intelligencia vezérelt ügyvédjének hív. A DoNotPay szolgáltatás lényege hogy jogi tanácsadást nyújt, olyan esetekben mint a gyorshajtás, a parkolási bírság, részletfizetés, vagy a kártérítés (stb.). A bot eddig nagyjából 375 ezer esetben segített az elmúlt két év során, New York, Seattle és az Egyesült Királyság területén.

Mostantól azonban bárki ingyenesen igénybe veheti a DoNotPay kínálta szolgáltatásokat az Egyesült Államokban, ehhez csak fel kell keresni az oldalt, kiválasztani a megfelelő kategóriát, megválaszolni néhány fontos kérdést a robotnak, amely ezt követően legenerálja a beadandó dokumentumot. A chatbot nemcsak ismeri a törvényeket, de idézi vagy hivatkozza is ezeket a szükséges esetben. Az IP cím alapján azt is tudja, milyen helyi szabályozások vannak életben.

Előzmények

  • 700 ezer euró robotújságírásra

    A Google is beszáll a gépi történetmesélés támogatásába, a pénzből 30 ezer anyag születhet.

  • MI és a Robot

    A kiállítás rendezői arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia és a robotika exponenciális sebességű fejlődése teljesen meg fogja változtatni a mindennapjainkat.

  • A digitális katonák kiképzőtáborát elengedné az USA

    Sokan nem alkalmasak a klasszikus katonai kiképzés elvégzésére, de a digitális hadviselés harcosaiból egyre többre volna szükség.