2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tech rovat

MI és a Robot

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: NJSZT

A kiállítás rendezői arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia és a robotika exponenciális sebességű fejlődése teljesen meg fogja változtatni a mindennapjainkat.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) bejelentette, hogy robotika kiállítást rendez a társaság Informatikatörténeti Kiállításában, Szegeden.

Mint a meghívó tájékoztat róla, Szegeden már 55 éve sem volt a robot ismeretlen: az Úttörőház látogatóit Robotember köszöntötte. A dr. Muszka Dániel által tervezett robot alapján a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum által készített installáció is látható lesz a tárlaton. A kiállításon magángyűjtemények értékes darabjai is megtekinthetőek. Találkozhatunk SIMON-nal, a humanoid robottal, megismerhetjük rangos robotikai versenyek korábbi nyerteseit, amelyek megállták a helyüket a robotautók rallyján vagy akár szimulált marsi környezetben is. A tárlatot a robotika történetét és témaköreit bemutató tablósor egészíti ki (a grafikai munkák Forrai Ferenc tipografikus alkotásai).

A kiállítás rendezői remélik, hogy az infokommunikációs eszközök történetét átfogóan bemutató állandó kiállítást meggyőzően egészíti ki a MI és a Robot az időszaki kiállítások sorában, s így végre a Robot is elfoglalja az őt megillető helyét a múzeumban.

A Robotember
[+]

A kiállítást megnyitja: Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója.

Megnyitó időpontja: 2017. június 7., 11 óra

A rendezvény helyszíne: NJSZT Informatika Történeti Kiállítása, Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária sgt. 23.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.