Tűz volt a világ egyik legnagyobb memóriagyárában

Hírügynökségi jelentések számoltak be arról, hogy tegnap tűz ütött ki a világ második legnagyobb memóriagyártó vállalatánál, a dél-koreai székhelyű Hynix kínai gyárában.

Hirdetés

Habár a cég beszámolója szerint csak kisebb balesetről volt szó Wuxiban (无锡; Vuhszi), egy óra alatt elfojtották a lángokat, emellett hamarosan helyreáll a normál üzemmenet, a gyár fontos szerepe miatt mégis nagy visszhangot kaptak a történtek.

Az egyetlen kisebb személyi sérülést és minimális anyagi kárt okozó tűzeset okát még vizsgálják. A károkat fedezi a biztosítás, a meghatározott gyártási terveken pedig nem kell változtatni – közölte a cég szóvivője.

A többek között az Apple-nek is szállító kínai üzemben igen nagy mennyiségben állítanak elő DRAM-chipeket, a kereslet átmeneti visszaesése miatt jelenleg főként az alső kategóriás mobiltelefonokhoz, illetve számítógépekhez.

A tűz hírére megmozdulta tőzsde is, a konkurensek részvényeinek árfolyama enyhén emelkedett, de a tájékoztatások után gyorsan korrigáltak a brókerek, és majdnem teljesen visszaállt a korábbi állapot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Előzmények