Halmozza a díjakat a NOD32

Két független nemzetközi vizsgálat során is a legjobbak között végzett az Eset Software NOD32 vírusirtó programja. A szoftver megkapta az osztrák AV-Comparatives legmagasabb szintű vírusvédelemért járó Advanced+ minősítését, és emellett immár 41. alkalommal nyerte el a Virus Bulletin VB 100% díját – jelentette be a hazai forgalmazó Sicontact Kft.

Az AV-Comparatives víruslaboratórium legutóbbi tesztje során a vírusok és a kártékony kódok elleni proaktív védelmet, a vakriasztás előfordulását és a keresési sebességet értékelte. Összesen 15 különböző vírusirtó vett részt a megmérettetésen, de csupán öt – a NOD32 mellett az Avira AntiVir, az AntiVirusKit (AVK), a BitDefender és a TrustPort – kapta meg a legjobbaknak járó Advanced+ minősítést.

A laboratórium elemzése szerint a vírusirtó rendszerek között a gyorsaság az egyik legfontosabb különbség, ami befolyásolja a különböző megoldások védelmi teljesítményét is. Az is fontos azonban, hogy a gyakori és gyors frissítések mellett a programok képesek legyenek proaktív módon is védekezni az újfajta fenyegetések ellen. Azok a vírusirtók, amelyek nem rendelkeznek jó heurisztikus képességgel, nem ismerik fel az újfajta kórokozókat azok megjelenésének pillanatában, és így védtelenül hagyják felhasználóikat a vírus felbukkanása és az ellenszer kiadása közötti időszakra. A NOD32 keresőmotorjába integrált ThreatSense.Net technológia már számos alkalommal igazolta fejlett heurisztikus elemzőképességét.

A szoftver emellett ismét – immár a 41. alkalommal – elnyerte a Virus Bulletin magazin VB100% díját is. A neves szaklap laboratóriumának tesztje során a szakértők makro-, polimorf és hagyományos vírusokat eresztettek rá a különböző antivírus rendszerek által védett számítógépekre. John Hawes, a Virus Bulletin munkatársa az eredmények értékelésekor elmondta, hogy a NOD32 gyors és hibátlan védelmi teljesítményének köszönheti az újabb VB 100% díjat.

Azóta történt

Előzmények