Magyarul is megtanult a legújabb NOD32

Megjelent a 2.7-es NOD32 vírusirtó magyar verziója – közölte a szoftvert hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. Az angol nyelven tavaly novemberben bemutatott változat teljes körben támogatja a Microsoft 32 és 64 bites operációs rendszereit, a Vistát is beleértve. A fejlettebb rootkitvédelmet biztosító 2.7-es verzió a jelenlegi felhasználók számára ingyenesen érhető el.

A rootkitek – a számítógépbe való bejutást lehetővé tévő, önmagukat elrejtő kórokozók – elleni védekezés komoly próba elé állítja a vírusirtók gyártóit. Az Eset Software egy évvel ezelőtt a világon elsőként integrált vírusirtójába olyan védelmet, amely megakadályozza e kártékony programok települését. A NOD32 2.7-es változatában ez a védelem tovább fejlődött: a program már nem csak a rootkitek településének megakadályozására képes, de arra is, hogy heurisztikus technológiája segítségével felismerje és blokkolja a számítógépre korábban feltelepült, már aktív rootkiteket.

A felhasználók számítógépeire installált, magyar nyelvű NOD32 antivírusrendszerek a következő hetekben automatikusan frissíteni fogják magukat a 2.7-es verzióra. Azok, akik ezt nem szeretnék megvárni, a szoftver manuálisan installálható telepítőcsomagját már most letölthetik a www.nod32.hu oldalról.

Azóta történt

Előzmények