10. érv a védelem mellett

A SoftWin a nyári béta-tesztelés után kiadta az otthoni felhasználók komplett védelméről gondoskodó, népszerű BitDefender csomag, valamint az önálló vírusitó BitDefender Antivirus és Antivirus Plus új, 10-es verzióját. Az átfogó védelmi pakk frissítése az eddigi megoldások mellett (AntiVírus, AntiSpam, tűzfal, AntiSpyware, szülői felügyelet, stb.) számos újdonságot tartalmaz.

Ezek közé tartozik a Web Scan webforgalomszűrő, amely a letöltött oldalt már azelőtt átvizsgálja, mielőtt a böngészőben megjelenne. A Port Scan automatikusan felismeri és blokkolja a portszkennelést, megakadályozva ezzel a betörőket, hogy megtalálják rendszerünk gyenge pontjait. Újdonság a személyes információk védelme is, amely a kifelé menő http- és SMTP-forgalmat figyeli, hogy a hitelkártyaadatok, jelszavak és egyéb magánjellegű adatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. A kulcsszóalapú weboldalszűrés a 9-es verzióban már megtalálható szülői felügyelet továbbfejlesztése, amely blokkolja a meghatározott szavakat, illetve szóösszetételeket tartalmazó oldalakat. (A gyártó elkészített egy az új csomag és a konkurens termékek szolgáltatásait összehasonlító táblázatot is.).

Az új termék egyelőre angol nyelvű változatban érhető el, ennek kipróbálható verziója le is tölthető a gyártó honlapjáról. A hazai forgalmazó Sved Zrt. tájékoztatása szerint azonban heteken belül a magyar verzió is megjelenik. A BitDefender egyedülálló licencpolitikájának köszönhetően a 9-es változatot használók ingyen frissíthetnek a 10-esre.

Azóta történt

Előzmények