Megjelent a NOD32 új kiadása

Az Eset Software bejelentette a NOD32 új verzióját. A vírusirtó 2.7-es változata kompatibilis a Windows Vistával, így egyike azon kevés biztonsági megoldásoknak, amelyek teljes körűen támogatják a Microsoft operációs rendszereit – beleértve a Vista, az XP és a Windows Server 2003 64 bites verzióit is. Az új változat továbbfejlesztett motorjának köszönhetően hatékonyabb védelmet ígér a vírusok, a férgek és trójaiak, a kémprogramok, a reklámprogramok, az adathalász fenyegetések és a rootkitek ellen.

Az önmagukat elrejtő rootkitek elleni védekezés komoly próba elé állítja az antivírusrendszerek gyártóit. Az Eset idén januárban a világon elsőként integrált vírusirtójába olyan védelmet, amely megakadályozza e kórokozók települését. A NOD32 2.7-es változatában ez a védelem továbbfejlődött, így a vírusirtó már nem csak az ilyen rosszindulatú kódok településének megakadályozására képes, de arra is, hogy heurisztikus technológiája segítségével felismerje és blokkolja a számítógépre korábban feltelepült, már aktív rootkiteket.

Ingyenes frissítés

„Az Eset Software cégpolitikájának szerves része, hogy nem csupán a vírusirtó vírusdefiníciós adatbázisát frissíti, hanem a rendszer minden komponensét. Így folyamatosan biztosítjuk a legújabb technológiát minden felhasználónk számára” – nyilatkozta Csiszér Béla, a NOD32-t Magyarországon forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember kiemelte, hogy a vírusirtó új változatában a fejlettebb védelem mellett a Windows Vista operációs rendszer támogatása is ingyenesen áll a jelenlegi felhasználók rendelkezésére, és a frissítés – az alapértelmezett beállítások szerint, működő internetkapcsolat esetén – rövidesen automatikusan megtörténik.

Azóta történt

Előzmények