A Google nem támogatja tovább az Internet Explorer 6-ot

A Microsoft nyolc és fél éve bevezetett, már évek óta folyamatosan kritizált böngészőjének kiszorítására a Google már tavaly januárban is tett lépéseket, amikortól a Gmail felhasználóit figyelmeztetik, hogy elavult szoftvert használnak, ám a pénteki bejelentés szerint márciustól  fokozatosan teljes egészében szakítanak az Internet Explorer 6-tal.

A vállalat hivatalos blogjában Rajen Sheth, a Google Apps vezető termékmenedzsere jelentette be, hogy március elsejétől a Google Dokumentumok és a Google Sites szolgáltatásoknál több régi böngésző támogatását befejezik, köztük az Internet Explorer 6-osét is. A blog a következő böngészőket javasolja a váltani kívánóknak, vagyis valószínűleg az itt szereplő verzióknál korábbiak támogatása szűnik meg: Microsoft Internet Explorer 7+, Mozilla Firefox 3+, Apple Safari 3+, Google Chrome 4+ (az Opera nem szerepel a felsorolásban).

Indoklásként azt említi a termékmenedzser, hogy a régi böngészők egyrészt nem képesek már tökéletesen megjeleníteni a modern webes tartalmakat, emellett biztonsgái szempontból sem felelnek meg a mai elvárásoknak. (A váltás kapcsán azonban a Google egyik szóvivője kiemelte azt, hogy e lépés nincs összefüggésben azzal, hogy decemberben az Internet Explorer hibáját kihasználva törtek be a vállalat rendszerébe.)

A böngészők piacán a különféle statisztikák más-más számot adnak meg, az Internet Explorer 6 részesedése 18-21 százalék között lehet jelenleg.

Azóta történt

Előzmények