Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó a cím
Nem csoda, hogy jön fel. Szerintem ebben szerepe lehet a sok netbooknak is, amire a legjobb választás a Chrome.
-
ntomka
nagyúr
Tényleg félelmetes ez a sebesség, amivel teret nyer, bár szerintem egy idő után lassulni fog ez a folyamat, mert most még az újdonság hatására sokan kipróbálják. Azután a megrögzött FF, Opera, IE userek úgysem fognak átálni.
A címre: tényleg jó, de a borban szó előtti a betű nélkül jobban hangzana.
ツ Headphones on - World off
-
ZCoyote
őstag
Nekem inkább az jutott az eszembe a címről, hogy jön fel mint híg f@sban a buborék.
Már elnézést!
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
julius666
addikt
Ez van ha minőségi termék mögé jó marketinget raknak.
Meg is érdemli, szvsz jelen pillanatban messze a legjobb böngésző, ha csak a végleges verziókat tekintjük.
Az opera köv. verziója már erősen meg fogja szorongatni (a pre-alpha alapján), de a kiegészítők marha nagy erőt képviselnek, lásd sokan csak azért FF-pártiak, mert ott mennek csak a greasemonkey (amit pont most kezd el támogatni a chrome is) meg egyéb pluginjeik.
-
Penge_4
veterán
"lásd sokan csak azért FF-pártiak, mert ott mennek csak a greasemonkey (amit pont most kezd el támogatni a chrome is) meg egyéb pluginjeik."
De ezek a "sokan" a globális statisztikákban sajnos csak picike 1-2%-ot tesznek ki. Elég ha csak az IE piaci részesedését nézed és azt, hogy a Firefox usereknek csak 5%-a használ olyan "must use" addont, mint az Adblock Plus.
A régi Operás userek pedig továbbra sem szeretnék, ha hülye addonokkal kúrnák el a böngészőt. A Chrome mikor kijött úgy voltam vele, hogy ez baromi jó böngésző lesz, nagyon gyors az oldalbetöltés, nagyon gyors a működés az indulás és a fícsörök már sima ügy.
Erre eltelt lassan 2 év, alapból kb annyit már tud, mint az IE, szal' van benne autoscroll meg ilyesmi Van 6 addonom (Adblock, Element, Chrome Gestures, RSS, Smooth Scroll, Proxy Switchy,) ami az Opera tudásának még a 10%-a sincs, és kapaszkodj meg: 5-6 másodperc alatt indul el (a melegindítás is inkább már 2-3 másodperc, mint kezdetben a 0,5-1 másodperc).
A többi zavaró tényező:
- Az Adblock (mindhármat próbáltam) hulladék, csak az oldal betöltődése után tünteti el a reklámokat, nem megakadályozza már az elején a betöltődést, mint az Operában. Ettől még a hosts fájl is hatékonyabb.
- Alapjában minden létező addont érint, de a Mouse Gestures-nél a legzavaróbb: Nem működik sem a Chrome-os oldalakon, sem a HTTPS oldalakon.
Még mindig nehezen konfigolható: A témák komolytalanok, nem lehet vékonyítani egyes eszköztárakat, gombokat.
Nincs oldalsáv, de még a fülsávot sem lehet oldalra helyezni. Ez widescreen monitornál nagyon nem oké.
A "speed dial"-ja olyan Apple style, avagy csilivili, de semmire nem jó.
Oldalspecifikus beállítások terén is van mit fejlődnie. -
_Voyage_
aktív tag
Számomra nem jön be.
Túl egyszerű, fapados.
FF a jó.- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
Magnum_
nagyúr
én Chrome-ot használok. gyors, tetszik, ennyi.
I humbly and respectfully decline™
-
dajkopali
addikt
válasz hackeeeee #12 üzenetére
jaja, itt van a töke a dolognak
a Chrome jelen állapotában borzasztó egyszerű, nagyon kevés plusszal rendelkező program, iszonyúan a sebességre gyúrtak
ámde
az átlagfelhasználó meg imádja az encsem-bencsemet, és ettől lehet nagyon sikeres egy böngésző
na most?"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából mióta támogatja a kiegészítőket, illetve most már a greasemonkey scripteket is, miben fapadosabb, mint az FF?
dajkopali:
Az átlagfelhasználó magasról tesz az encsem-bencsemre, egy szűk réteg az, aki túllép a böngésző = "weboldalak megnézése + kedvencek" összeállításon. Lásd FF kiegészítő-használati statisztikák.[ Szerkesztve ]
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
jenei92
senior tag
Hajrá Chrome!
-
_Voyage_
aktív tag
válasz Cathfaern #14 üzenetére
Fapadosság alatt a puritán, egyszerű kinézetre gondoltam.
Tény, hogy gyorsabb mint bármi más, de számomra nem jön be, se a színvilága, se semmije. FF is skinmodolva van, meg legalább 15-20 kiegészítő van benne, nem biztos, hogy ugyanígy meg tudnám csinálni a Chromeot is.
Több sorban, soronként 10-20 tabbal meg nem hiszem, hogy hűde sokkal gyorsabb lenne a chrome, ugyanis ff-ben általában 3-5 sornyi tab van megnyitva, ami autorefreshel frissül percenként.- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -
-
leviske
veterán
Elkezdtem használni a könyvjelző szinkronizálás miatt, de amint egyszer csúnyábban kapcsoltam ki a gépet, elveszett az összes beállításom a Chromeban...
Azt meg, hogy ma megjelent a Weave, égi jelnek vettem, hogy vissza kell térnem FF-ra.
Sajnálom pedig, mert nem tűnik rossz böngészőnek, de az, hogy ilyen könnyen amnéziát kap és emellett nem tudom még összevissza sem pakolgatni a gombokat, nálam kizárja mostantól. (Meggyőzni az ellenkezőjéről nem lehet, de én sem akarok meggyőzni senkit. Ez csak az én tapasztalatom és az én véleményem. Ha az IE személyreszabhatóságához mérem a Chrome-ot, akkor lazán elképzelhető, hogy a későbbiekben 3személyessé válhat a böngészőharc.)
-
őstag
nálam chrome ff.
chrome igazán gyors, de a ff addons-k miatt fontos/hasznos/szükséges.VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
moonman
titán
én kifejezetten örülnék neki, ha 50% alá esne az IE, ettől a fiúk még erőteljesebben fejlesztetének és nem ezt célozná az összes mocsadék exploit.
ja és legalább jót röhögnék az überbiztonságos Firefoxosok meg Chrome-osok szerencsétlenkedésén.
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
A Chrome-ot részben azért használják, mert jó. Értsd: elég stabil, nincsen sok gondja az oldalakkal (vagy csak túl keveset használom) - főleg a népszerűekkel nincs. Mindenekelőtt pedig egyszerű, letisztult, mindent tud, ami az átlagnak kell (az átlagnak nem kell noscript, ez csak egy FF-es téveszme), és nagyon gyors (indulás, oldalbetöltés...)
Az alap Chrome elsősorban az alap böngészőket fenyegeti (IE, FF, Safari), míg a kiegészítőzhető (de szép új szó) 4-es verzió egyértelműen az FF-et. Elég sok helyen olvastam "ha ez+az az addon meglenne Chrome-ban, azonnal váltanék rá" jellegű hozzászólásokat. Ráadásul már a szélesebb tömeg is beteheti azt az 1-2 népszerűbbet, amit személy szerint elengedhetetlennek gondol. Sokakat a kiegészítők tartanak az FF mellett, őket most "veszélyezteti" a Chrome.
Frissítés: lásd egy hozzászólással lentebb
De az elterjedés legkomolyabb indoka a reklámkampány. Éppen ma telepítettem egy gépre Avast 5-öt, és fel akarta telepíteni a Chrome-ot is! És rengeteg ilyen telepítő van, ami a figyelmetlen felhasználónak feltelepíti (vagy csak kíváncsivá teszi). És akkor még nem szóltunk az úton útfélen felbukkanó "használj Chrome-ot" reklámokról, valahogy úgy (vagy még komolyabban), mint korábban (vagy éppen most) az FF esetén.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Sennalacy
aktív tag
Eddig nálam is ff volt, de épp most álltam át a Chrome-ra egy hete. Sokat fejlődött, már ehez is elérhetők bővítmények, épp ennek a hatására döntöttem úgy, hogy kipróbálom és eddig bejött.
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
negyedes
addikt
válasz cousin333 #21 üzenetére
Most huztam ujra a rendszert es a fene mar kivolt, mert szinte minden telepitoben benne volt h telepitsem meg gugol tulbar........
Azert se fogom felteni, eleg az IE meg FF, eleg gyors az.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Xirtam
veterán
Hajrá Chrome
-
félisten
Imádom a krómot.
A rókát cseréltem le, kicsit furcsa volt az elején, de már nem tudnék visszaváltani, olyan lassú a FF."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
most megint visszatértem rá, mert a ff3.7prealfa valamiért instabil lett egy frissíŧés után (a régebbi verziói meg marha lassúak), és meglepő volt, hogy minden oldal szépen működik rajta, amit használok. már csak a reklámblokkolást kéne normálisan megoldani, és jó lenne ez.
-
R a y
senior tag
Chrome FTW
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
Csakénvagyok
őstag
... s az nagy kérdés, hogy a közel 20 százaléknyi felszabaduló helyre vajon mely böngészők tudnak benyomulni.
Szinte biztosan kijelenthető hogy a 20% nagyrészét adó nagyválalatok IEre fognak áttálni, a maradék felét pedig szintén az IE fogja elvinni. Pár százalékos lesz csak az IE visszaesése
szerk: Jön fel mint kenyérhély a moslékban (szar a vízben )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megmondtam vagy nem mondtam meg, hogy a 3. legnépszerűbb böngésző a Chrome Penge fórumtárs?
Nem kellenek a hülye addonok? Nem tudom, hogy lehet világosabban kimutatni, hogy a kiegészítők növelik a böngésző népszerűségét. Bebizonyította a Mozilla és a Google is, de IE-hez is elérhető jó pár ilyen program, pl IE Pro.
(#24) bobsys:
szvsz nem kellene kelteni a hangulatot. Hasonló fikázó stílusú kommentjei voltak VladimiR-nek is itt a fórumon aztán láttuk hova vezetett.
(#29) D1Rect:
Az valami reklám vagy mi? Sajnos én semmi ilyen összeomlásról nem tudok beszámolni.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
sti
tag
Nekem nagyon megfelel a chrome. Ha nem ez akkor FF de egyre inkább csak a Chrome
-
BonFire
veterán
Én kipróbáltam a krómot, amikor új volt, de nem tetszett. Olyan apróságokat hiányoltam például, mint a könyvjelző eszköztár. Ezenkívül a faviconokat sem ismerte, lehet, hogy a mostani már jobban boldogul vele, de a könyvjelző eszköztáramon direkt azért nem használok szöveget, mert a faviconról be lehet azonosítani, hogy melyik-melyik. No, ez a krómnál egyből ugrott.
Nem lehet beállítani, a legkisebb megjelenő betűméretet, ami nekem jó nagy, mert vak vagyok, illetve nem jegyezte meg az oldalak nagyítási beállításait. Nem volt hozzá reklámszűrő, helyesírás ellenőrző, meg még néhány dolog, amit firefoxban használok.
Lehet, hogy ezeket a gyermekbetegségeit már kinőtte, de nincs kedvem csak azért feltelepíteni, hogy kipróbáljam az újat. Nincs sok szabad hely a C-men, és nem akarom erre pocsékolni. Még akkor sem, ha uninstallálhatom utólag.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
julius666
addikt
ja és legalább jót röhögnék az überbiztonságos Firefoxosok meg Chrome-osok szerencsétlenkedésén.
A chrome-mal kapcsolatban nem hallottam különösebb problémákról biztonság terén (az elején voltak, de azóta sokat javult).
A FF az más tészta, az nagy valószínűséggel rühes, csak még nem hullik a bundája -
Cathfaern
nagyúr
Könyvjelző eszköztár volt mindig is, igaz neveket nem lehet kikapcsolni rajta. Faviconokat ismeri azóta.
Viszont a legkisebb megjelenő betüméret hiányzik azóta is, (magyar( helyesírás ellenőrző is (mondjuk ezt fel nem tudom fogni, hogy miért).Az tény amúgy, hogy a Chrome az Apple filozófiáját követi többé-kevésbé: azaz lehet, hogy sok mindent tud az adott termék, de testreszabhatósága relatív kicsi, illetve működést nem nagyon befolyásolja. Aki erre vágyik, annak tényleg csak az FF, illetve részben az Opera megfelelő, sem IE, sem Chrome, sem Safari nem nyújt olyan testreszabhatóságot, mint ez a kettő.
[ Szerkesztve ]
SteelSeries Arctis Nova 7P eladó: https://hardverapro.hu/apro/steelseries_arctis_nova_7p_4
-
--Disztroj--
senior tag
Csatlakozom a Chrome-ot dícsérők sorába, valóban remek kis cucc, nekem főleg a böngészősávba történő azzonnali keresés, meg a szövegkeret nagyítás funkció tetszik:
Kisregények írásakor nem gyengén hasznos
egyedüli zavaró tényező talán csak az, hogy fájlokat nem tud csak úgy megnyitni, minden áron elmentést követel, ezt át lehet valahol állítani?
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Angel1981
veterán
Ismervén a Google ambícióit, és profizmusát sztem pár éven belül a Firefoxxal megegyező részesedése lesz - az IE kárára.
-
oO7
őstag
(#31) Narxis: bobsys csak irónikus akart lenni
"most megint visszatértem rá, mert a ff3.7prealfa valamiért instabil lett"
ez egy aláírásgyanús idézet"Nincs sok szabad hely a C-men, és nem akarom erre pocsékolni"
ha nincs "biztonságos" 100 mega szabad helyed, akkor az már rég roszAmúgy hogy a hírre is reagáljak, szerintem ez nem olyan meglepő... mindenhol az arcomba van tolva a google toolbar meg a chrome... lassan már a windows live is chrome-t akar telepíteni
Amúgy no offense de nekem IE8 után kicsit lassúnak tűnt a chrome amikor egyszer valamiért felpakoltam... persze lehet nem adtam neki elég időt "berendezkedni" a rendszeren... de annyira én nem dobtam el tőle a hajam -
julius666
addikt
Amúgy a chrome-ból valóban szvsz 2 dolog hiányzik nagyon, ami mondjuk a konkurenciánál sem (mindig) tökéletes.
- beépített session-kezelés (ezzel megoldható lenne a sok fül problémája)
- beépített reklámszűrő, olyan mint az operában.Külsö reklámszűrő plugin (lásd adblock+ FF-ben) nekem nem kell, mert:
- feleslegesen lassít.
- az adblock+ arról szólt, hogy feliratkoztál egy listára, azt csókolom minden reklámot ami a listán volt kiszűrt (tudom hogy lehetett manuálisan is szürendő reklámot beállítani, de az opera megoldásánál nagyságrendekkel bonyolultabban). Ezt pedig én igen nagy tirpákságnak tartom, mivel az oldalak nagy része a reklámoból él. Adblock+-szal netezni pont olyan, mint közkútról lopni a vizet. Nekem csak azért kell reklámszűrő, hogy a nekem nem tetsző reklámokat kiszűrhessem (az ilyen "Find a girfriend in Hungary", meg az egyéb mókás dolgokat), nem azért hogy lopjam a szolgáltatást.
Szóval én az adblock+ hiánya miatt nem sírok, FF-on sem használtam sokáig annó. -
BonFire
veterán
válasz Cathfaern #35 üzenetére
Közben nem voltam rest, és mégiscsak kipróbáltam az "új" krómot. Már le is töröltem. Tapasztalatok:
1) Még mindig nem lehet beállítani a legkisebb megjelenő betűméretet. Vakok hátrányban. Ezért próbáltam Ctrl++-szal nagyítani, ami viszont...
2) Ctrl++ nagyításnál bunkón nagyít. Nem tördeli újra a szöveget, úgy, mint a FF, ami ezért széltében nem fér ki a képernyőre, hacsak nincs az embernek faltól-falig monitora.
3) Még mindig nem jegyzi meg egy oldal nagyítását. Macerás, hogy akárhányszor újratöltöm, mindig nagyítanom is kell, ami – amint azt fent leírtam –, még mindig kihívásokkal küzd.
3) Magyar nyelvű helyesírás-ellenőrző még mindig nincs benne alapból. Nem mintha bajom lenne a helyesírással, azonban jó, ha van. A félreütésekre figyelmeztet.
Szvsz nem kéne ekkora léptekben haladni azzal a verziószámmal. Engem userként a használhatósága érdekel elsősorban, nem azt, hogy mi van a "motorháztető" alatt. Nem vagyok programozó, hogy erre gerjedjek.
Számomra – hangsúlyozom: számomra – még mindig használhatatlan. 2× kipróbáltam, abból 2× nem tetszett. Mindkétszer elküldtem nagyjából ugyanazt a visszajelzést, amit máig nem javítottak ki benne.
Nem hiszem, hogy harmadszor is próbát fogok tenni vele. Én lehúztam a klotyón, akárcsak az Operát. Persze, ettől másnak még nem muszáj.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
hibavissza
veterán
Kis teljesítményű proci alá chrome, gyors alá IE...azé' me' a chrome gyors mint az ÁLLAT. 2.4-es P4 cerkán integrált igp-vel kb. 10-szeres a gyorsulás IE-hez képest. Gyors procira meg IE, me' a legszebben jeleníti meg az oldalakat. SZVSZ
Én soha nem értettem azokat akik operával, meg egyéb okosságokkal vergődnek PC-n IE 8-óta. Mondjuk a FF helyesírás ellenőrzője ott van a szeren....de az operára nincs mentség[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"a könyvjelző eszköztáramon direkt azért nem használok szöveget, mert a faviconról be lehet azonosítani, hogy melyik-melyik. No, ez a krómnál egyből ugrott."
Ez már a 0.2-es alfában is benne volt. Csak ki kellett törölni a címet és csak a favicon volt látható.
A többire a helyesírásellenőrző kivételével már van addon, ha viszont nincs sok hely a C-den, akkor felejtős, mert még mindig képes 7-800 megásra hízni a cache.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz hibavissza #41 üzenetére
" IE, me' a legszebben jeleníti meg az oldalakat. SZVSZ"
Nem csak szerinted
Én azt nyomnám még ma is, ha nem lenne gondja azzal hogy jelszavak beütése után nem megy az enter, csak a klikk :/
-
BonFire
veterán
válasz julius666 #39 üzenetére
"Adblock+-szal netezni pont olyan, mint közkútról lopni a vizet." – Miért is? Havonta 5300 Ft-ot fizetek egy nyamvadt 2 Mbites internetért, és nem az a célom, hogy a szemem ugorjon ki a millió flashtől.
Ha a reklámok szépen csendben megjelennének a lapok szélein, esetleg bannerben állóképként, egy szavam nem lenne ellenük. Viszont azt a reklámszakemberek is nagyon jól tudják, hogy a mozgókép szinte delejesen vonzza a tekintetet. Egyszerűen nem lehet nem rá figyelni. Az én figyelmemet pedig ne vonja el a tartalomról, cikkről, lényegi mondanivalóról, mert egyelőre nem úgy áll a helyzet, hogy ő fizetne nekem azért, hogy bámuljam a reklámját, hanem pont fordítva. Én fizetek az internetért, nem is keveset, és ezért én válogatom ki, hogy mi jelenjen meg a képernyőmön.
Ráadásul ez a közkutas hasonlatod is sántít, mert nagyvárosban ugyan már majdnem teljesen felszámolták őket – hogy ha szomjas vagy, menjél be a kocsmába inni pénzért –, azonban nálunk a lakótelepen még van, és rengetegen onnan veszik a vizet. Aki nem rest két db teletöltött 10 literes vödörrel felfele kutyagolni a 4. emeletre, az csak vigye. Nem szárad ki, holott a fél lakótelep annál mossa az autóját.
Szóval, aki azt akarja, hogy az ő reklámját bámuljam, az fizessen érte. Ahogy fizet az oldalaknak is, akik megjelentetik. Nehogy má' a sorompó tekerje a baktert. Egyelőre nem a reklámok miatt van az internet. Inkább sajnálatos, hogy ide is bepofátlankodtak. Szerencsére van mivel védekezni ellenük.
-
julius666
addikt
válasz hibavissza #41 üzenetére
me' a legszebben jeleníti meg az oldalakat. SZVSZ
öhm én nem látok nagy különbséget, nagyításban esetleg, de nekem pont hogy ott jobban bejön a chrome-é (gyorsabb sokkal).
Esetleg kifejtenéd? -
Penge_4
veterán
válasz --Disztroj-- #36 üzenetére
"nekem főleg a böngészősávba történő azzonnali keresés, meg a szövegkeret nagyítás funkció tetszik:"
UserJS-sel megoldható Operában és Firefoxban is.
"fájlokat nem tud csak úgy megnyitni, minden áron elmentést követel, ezt át lehet valahol állítani?"
Ez például engem minden böngészőnél idegesít. Az Opera az egyetlen, ami tényleg szinte mindig megnyitja a fájlt böngészőben (ellenkező esetben jobbklikk->Mentés másként, vagy Save to Download folder), MIME type beállítási lehetőséget pedig szintén csak Operában és FF-ben láttam eddig.
julius666: "ami mondjuk a konkurenciánál sem (mindig) tökéletes.
- beépített session-kezelés"Mi bajod az Opera session kezelésével?
"feleslegesen lassít"
Nem vagyok egy addon párti, de az Adblock Plus talán az egyetlen olyan cucc, ami nem lassít és nem is zavaró.
Operában is ott van a Lex1-féle element hiding megoldás, anélkül például már létezni sem tudnék."az adblock+ arról szólt, hogy feliratkoztál egy listára, azt csókolom minden reklámot ami a listán volt kiszűrt"
Tudod hányan hiányolják ugyanezt Operából? Ezért is készült el egy alap urlfilter.ini a Magyar Operás portable változatban.
A manuális szűrés tényleg nem túl felhasználóbarát, végig kell kattintgatni a címeket, hogy megjelenjen az oldalon a villogó keret, hogy éppen mit fogsz blokkolni, de az tény, hogy alapból képes sok olyasmit blokkolni, ami Operában csak userCSS-vel oldható meg. Jó példa erre az atw-s, uw-s, fw-s és egyéb felső csíkok.
Egyébként én az automatát azért nem szeretem, mert nem tudom mikor blokkol hasznos tartalmat. Ugyanis egyrészt amik ezekben a globális listákban vannak annak a 90%-ára nem is lesz szükségem, de ha éppen ismeretlen oldalakat látogatok egy guglizás folyamán, akkor nem tudom, hogy hogy kellene kinéznie az oldalnak, ergo, hasznos tartalmakat is blokkolhatott a */banner/* és egyéb stringekkel.
Régebben volt egy olyan esetem, mikor nem tudtam miért nem tudok letölteni 1-2 oldalról. Hát mert blokkolva volt a listában a *ad.php* és így a download.php elérhetetlen volt.
BonFire: "Én lehúztam a klotyón, akárcsak az Operát. Persze, ettől másnak még nem muszáj."
Operával mi volt a bajod? (Azon kívül, hogy alapból ebben sincs oldalspecifikus zoom, de persze userJS-sel pótolható).
"Havonta 5300 Ft-ot fizetek egy nyamvadt 2 Mbites internetért, és nem az a célom, hogy a szemem ugorjon ki a millió flashtől."
Vigyázz, mert mindjárt jön valami marketing érdekelt megmondóember, aki felvilágosít, hogy tipikus tolvaj magyar mentalitás, hogy "van pofád azt hinni", hogy a net árában benne van ez meg az. Meg hogy a magas árak, magas adó, alacsony fizetés nem indok, hogy lopjál és hogy rosszabb van még az etnikumnál is.
"Egyelőre nem a reklámok miatt van az internet. Inkább sajnálatos, hogy ide is bepofátlankodtak. Szerencsére van mivel védekezni ellenük."
Azok után, hogy gyakorlatilag a 21. századi "civilizációban" már olyan dolgokért is fizetnünk kell, ami még az ókorban/középkorban is ingyen volt, mert a GDP-nek pörögni kell, nem is olyan meglepő. Örülj neki, hogy legalább ingyen van és megteheted, hogy blokkolod. Az előbbi közkutas példa esetében nem teheted meg, mert nincs már közkút.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Ha a reklámok szépen csendben megjelennének a lapok szélein, esetleg bannerben állóképként, egy szavam nem lenne ellenük.
Egyszerűen nem lehet nem rá figyelni.Erre két dolgot tudok mondani. Az elsőre inkább ne is reagálj, mert csak flémelés lesz a vége
1. - én pölö megszoktam a villogó reklámokat, egyáltalán nem zavarnak. Ha nem bekapcsolt reklámszűrővel járnád a netet, talán te is megszoktad volna őket.
2. - erre mondtam, hogy legyen olyan reklámszűrő, ahol kiválaszthatod mi nem kell. Mint az operában. Ha van olyan reklám ami idegesít, nem az rá a megoldás hogy letiltod az összeset.Én fizetek az internetért, nem is keveset, és ezért én válogatom ki, hogy mi jelenjen meg a képernyőmön.
No igen, az internetért fizetsz. De ebből a prohardver üzemeltetői pölö nem látnak sokat. Ők is ha hiszed ha nem meg kell hogy éljenek vmiből. Ez jelenleg a reklám, de persze lehetne előfizetős rendszer is. Nem tudom melyik lenne a jobb...
Mivel jelenleg azzal fizetsz a szolgáltatásért, hogy eltűröd a reklámokat, illetve ha neadj isten érdekel is vmelyik rákattintasz és esetleg vásárolsz is ott vmit, ezért az adblock+ -szal való látogatása a honlapnak használata erkölcsi értelemben véve mindenképpen lopás. -
julius666
addikt
Vigyázz, mert mindjárt jön valami marketing érdekelt megmondóember, aki felvilágosít, hogy tipikus tolvaj magyar mentalitás, hogy "van pofád azt hinni", hogy a net árában benne van ez meg az. Meg hogy a magas árak, magas adó, alacsony fizetés nem indok, hogy lopjál és hogy rosszabb van még az etnikumnál is.
amúgy: nem vagyok marketing érdekelt
illetve a reklámok megtekintése senkinek nem kerül egy fillérjébe sem.[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
"UserJS-sel megoldható Operában és Firefoxban is."
Nos igen, sejtettem valahol hogy ez nem only chrome cucc, viszont a lényege az, hogy a chrome ban ez alap dolog, nem kell aktiválni vagy akármi. Ha nincs ott eszembe se jut hogy egyáltalán van erre lehetőség.
Amúgy safari is elég pofás cucc (csak azért említem mert tudtommal ugyanaz a motor mint chrome), bár eddig csak ritkán volt vele dolgom, de a chrome-hoz képest a kezdőlappal induló "gyakran látogatott oldalak" megjelenítése eszméletlen szép, félkör sötét háttérrel. Nem láttam benne viszont a böngészősávos keresési lehetőséget meg egyebet, így hanyagoltam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest