Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Várom, kíváncsi vagyok milyen lesz.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
leviske
veterán
Jó lenne, ha megpróbálnák beérni a többieket HTML5 terén. Sokat lassíthatna a részesedés csökkenésen és részemről is rögtön kevésbé volna biztos 2011-ben a FF4 helyzete.
-
negyedes
addikt
En kivancsi vagyok, nem reg tertem at IE8-ra. Egy egyszeru letoltesvezerlot azert mar irhatnanak hozza. Nekem ez az egy dolog hianyzik belole. Sebessegre nem panaszkodok, van olyan gyors mint az ff.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
-
Gregorius
őstag
Hát ha tényleg másfél éves fejlesztési ciklusokban gondolkodnak, akkor ideje volna. Ősszel már a véglegesnek kellene jönnie.
En kivancsi vagyok, nem reg tertem at IE8-ra. Egy egyszeru letoltesvezerlot azert mar irhatnanak hozza. Nekem ez az egy dolog hianyzik belole
A connecten népszerűség szerint az első helyen van egy egyszerű downloader feature request. Megelőzi pl. a canvas supportot, a gyorsabb javascript engine-t meg még egy-két dolgot, amit már megerősítettek, hogy lesz. Elég jók rá az esélyek, hogy lesz valamilyen egyszerűbb download managerünk. -
leviske
veterán
Az összefüggés, hogy egy ok az IE ellen és jó pár milliós látogató táborral rendelkező oldal hajlik a HTML5 felé, akármennyire sincs még kész.
Jó példa a YouTube. A Google-nek érdeke, hogy a HTML5-öt a lehető legerőszakosabban ráerőltesse a felhasználókra, a felhasználók meg ugye ha rákényszerülnek a döntésre, biztos nem a kedvenc, megszokott oldalukat fogják elhagyni a böngészőjük kedvéért. És a MS minél tovább nyitva hagy a Google számára egy ilyen kiskaput, annál biztosabb, hogy az élni fog vele. Ha a Google kap 2-3 évet Redmondtól, akkor valószínűleg játszva feltornássza majd magát 15-20% környékére, az IE kárára, ezt meg nem akarhatják a Microsoft-nál.
-
Devid_81
félisten
Az ezzel a gond, hogy egyes bongeszok mar evek ota sokkal de sokkal tobbet tudnak es megsem verik nagy dobra a fejleszteseket.
En eleve ruhellem az IE-t rengeteg plusz munkat ad, hogy ott is minden rendben legyen egy-egy weblappal....
-
Devid_81
félisten
Miert is?
Rengetegszer csak a szaros IE miatt kell egy csomot pluszba dolgozni.
Ami jo opera, ff, chrome alatt, az tutira nem fasza ie alatt, vagy eppen nem minden mukodik helyesen."nem verik nagy dobra? LOL minden 0.0.x-es frissítést világújdonságként tálalnak."
Tess?
Ehhez annyit fuznek hozza, hogy az IE kb 3-4 eves lemaradassal van jelenleg felfegyverkezve.[ Szerkesztve ]
...
-
cucka
addikt
A html5-nek egyelőre nagyobb a füstje, mint a lángja. Ez egy félkész, nem véglegesített ajánlás. Talán fél éve volt hír, hogy az MS nyíltan leírta a problémáit a tervezettel kapcsolatban. Én elolvastam, és azt kell mondjam, hogy a panaszok többsége valóban jogos volt, még csak elképzelés szintjén is kiforratlan az egész.
És további probléma a dolog praktikus oldala, miszerint mikor fogják olyan arányban támogatni a böngészők a szabványt, amely már lehetővé teszi a használatát. A webes dolgoknál olyan érdekes helyzet van, hogy szabványok nem is szabványok, csak ajánlások, tele a padlás W3C dokumentumokkal, amelyeknek semmi köze ahhoz, hogy a való életben pontosan mit és hogyan éri meg használni, minek van elegendő támogatottsága.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Rengetegszer csak a szaros IE miatt kell egy csomot pluszba dolgozni.
Melyik IE? Az IE6 valóban nem túl jó ilyen tekintetben, de érted, 10 éves az a szoftver, amikor kijött, elég jónak számított szabványkövetésben. Az kár, hogy a Microsoft nem erőltette rá az emberekre az IE7-et vagy még inkább a 8-at, de ugye érthető, gondolom a felhasználóik nyomására.Ami jo opera, ff, chrome alatt, az tutira nem fasza ie alatt, vagy eppen nem minden mukodik helyesen.
Tehát még egyszer sem futottál bele renderelési bugba ezeken a böngészőkön, sőt, még olyan sem fordult elő, hogy valami máshogy működik Firefox 2, 3.0 és 3.5 alatt?Ehhez annyit fuznek hozza, hogy az IE kb 3-4 eves lemaradassal van jelenleg felfegyverkezve.
Css2-t teljesen támogatja, css3-at pedig még egyik böngésző sem (talán valamelyik új Opera, de ugye a fejlesztésnél nem pont ez az irányadó). Milyen 3-4 éves hátrányról beszélsz? -
TommyGun
őstag
Mindenesetre gáz hogy az FFox és a Chrome 94/100 pontokat ér el az acid 3 testen egy IE8 meg 12/100 körül...
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
ntomka
nagyúr
-
cucka
addikt
Na és?
Az acid3 a css3 támogatottságot próbálja mérni, de a valós felhasználáshoz nincs túl sok köze (persze, van, de nem perdöntő). Pont úgy, ahogy most divat lett, hogy a böngészők fejlesztői a különféle javascript benchmark-okra gyúrnak, azzal izmoznak, pedig kb. semmit nem érzel ebből valós helyzetben. Most komolyan, nem mindegy, hogy a weboldal javascript kódja 0.05 vagy 0.2 másodperc alatt fut le? Ki lehet írni nagy piros betűkkel a reklámba, hogy 400%-al gyorsabb, na és akkor mi van? Intelligens cache-eléssel, gyorsabb rendereléssel és alacsonyabb memóriahasználattal lényegesen többet dobsz a felhasználói élményen. (És szerintem itt van az ie8 elmaradva, konkrétan érzésre nagyon lassan működik) -
Peter Kiss
őstag
A fent említett weboldalkészítős mizériát megoldotta az IE8, szerintem nem sok gond van vele. Az érzésre lassabb működés tényleg megvan, ugyanígy nézve a többi böngészőt az Opera a leggördülékenyebb.
Azt meg tudná nekem valaki mondani, hogy fejlődött az 6-os után az Internet Explorer? Olyasmire gondolok, hogy pl. kukázták az eddig kód 90%-át, és újraírták.
-
ddekany
veterán
Aki ilyen pozitívan áll az IE-hez hozzá, az valószínűleg nem sokat dolgozott webes felületeken... mert akkor saját bőrödön tapasztalnád, hogy ha valami elmebetegség van, vagy ha valamilyen HTML/CSS feature-ról le kell mondanod, az 95% hogy az IE-vel lesz, a másik 3-4 böngésző érdekes módon általában egyetért a dolgokban. És ez még akkor is így van, ha az IE6-ot kihagyod... amit amúgy per pillanat még nem nagyon tehetsz meg.
-
HyP3b0y
senior tag
A GPUs gyorsításra ettől függetlenül a flashes cuccok még nem használják ki a GPU ugye?
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
sh4d0w
félisten
Bírom az ilyen frankócsávókat, akiknek soha nincs többletmunkájuk az IE-vel, akiknél mindig minden MS-termék úgy megy, ahogy a nagy marketingkönyvben meg van írva, ezenkívül soha nincs náluk vírusfertőzés, pedig víruskergető sincs náluk...
Nem lehet, hogy inkább semmi más alá nem készítettél eddig weblapot, csak IE alá?
https://www.coreinfinity.tech
-
cucka
addikt
Azért dolgoztam/dolgozok eleget webes felületen, ne aggódj
A pozitív hozzáállás valójában nem pozitív, csak ha dühöngenék azon, hogy mekkora trágya az ie6, attól nem változna semmi. Tudom, hogy trágya, 10 éves program, akkor korszerűnek számított, most már nem számít annak. Tulajdonképpen az egyetlen baj vele, hogy még mindig használják az emberek.
Alapvetően két értelmes és konstruktív megközelítés van:
- Felhasználók használják azt a böngészőt, ami nekik tetszik, kézreáll, stb. Nem az ő dolguk megoldani, hogy működjenek a honlapok a böngészőjükkel, nem kell ezen a témán pörögni. Idióta, felhasználók által fabrikált elméletekkel meg elképzelésekkel tele van a padlás (meg a fórum), ki a tököm kíváncsi rá? Minden böngészős topikban előjön néhány szabványharcos szájkaratés, akik ugyan soha egyetlen honlapot nem raktak össze, de azért nagyon vágják a témát és elmondják ugyanazt a marhaságot százhuszadszorra.
- Fejlesztők számára meg nincs mérlegelési lehetőség, abból kell főzni, ami van. Ha a felhasználók nagy részénél ie6 van, akkor azt is támogatni kell és kész, ez a munka része, ez ilyen, meg kell szokni.Amúgy nemrég olvastam egy cikket, miszerint az ie6 marginalizálódik és a továbbra is magas piaci részesedést elsősorban a kínai júzereknek köszönhetjük, ahol nem divat a szoftverfrissítés. Hwsw-n volt a cikk (igen, a konkurrencián ), ha valakit érdekel, előtúrom.
Amúgy a munkahelyen mi már nem támogatjuk az ie6-ot a felhasználók számára elérhetetlen adminisztrációs oldalakon, ez is egy lépés előre. A Google legutóbbi húzása ebben a témában sokat segít, hogy eltűnjön végre az ie6. -
Brae
őstag
Gondolom ez már nem jön XP alá, vagy mégis?
-
FTeR
addikt
alapjáraton 10% fölötti böngészőkön tesztelünk + megrendelő igénye szerint (ez többnyire még a safarit vagyis webkitet jelenti, a boldog mac tulajok végett).
az ie6 pár hete esett ki a pixiből. az utcsó nagyobb oldalamnál már csak arra figyeltem, hogy abban sem essen szét, de a grafikai elemek már nem 100asok.
ez abból fakad, h az adminisztrálható háttérszínek érdekében, az átlátszó png volt a meghatározó design elem (sajnos bg pozicionálásnál nem működik a js fix).nem olyan nagy ördöngösség, csak tisztában kell lenni a böngészők képességével és nem használni olyat, amit vmelyik böngi nem támogat. kezdésnek közös nevezőre kell hozni az alap beállításokat css-ben (különböző elemek margin / paddingja és positionje). ezt 1x megírod, aztán azt másolgatod.
érdemes még a boxing modellt közös nevezőre hozni (minden bönginek van erre a saját propertyje, w3c kicsit későn kapcsolt), de sajnos ie7 erősen keresztbe tesz, nagy ajánlás követő buzgalmában, ezért inkább csak arra kell figyelni, hogy ne használjunk paddingot meg bordert olyan block elemen, aminek dimenziót is megadunk (a dolgot úgy lehet elkerülni, h padding helyett berakunk egy másik div-et és arra nyomunk margint).
ezen felül, csak a floatolásnál kell hanyagolni 1-2 kombinációt és kész (az oveflow:auto csodákra képes ).[ Szerkesztve ]
-
FTeR
addikt
nincs egy hete, h ezt egy másik topikban kifejtettem és számtalanszor leírtam már korábban is. egy troll nem volt elég indíttatás, de érted bármit
btw, a w3c margin collapse szabálya sokkal idegesítőbb, mint bármilyen ie quirks... (mint ahogy az eredeti boxing modell is egy baromság, csak arra van egyszerű megoldás)
-
moonman
titán
válasz Peter Kiss #31 üzenetére
figyelembe véve "az öreg" elterjedtségét, borítékolom, hogy lesz rá. (Win7-es IE8 sem ugyanaz ám, mint az XP-s.)
[ Szerkesztve ]
-
Peter Kiss
őstag
ónemár
Világos, hogy nem lehet 1:1-ben ugyanaz, de -- szerintem -- mindenképp hátraáltatja a fejlesztőket az, hogy szinten kell tartani az XP-t. Elképzelhetőnek tartom, hogy valamit nem lehet beledrótozni az XP-s változatba, de akkor az újabbakba sem hiszem, hogy bekerül. Persze ha az egész úgy néz ki, hogy 2 részre van bontva: alap+az a rész, ami illeszkedik erre, ebben az esetben csak az alap tér el nagyban a Vista/7 verziótól.Asszem sikerült megválaszolnom a saját kérdésem, emellett bizonyítottam, hogy csak szemeteltem a fórumot.
-
moonman
titán
válasz Peter Kiss #33 üzenetére
hátráltatni hátráltatja, mert XP-n is mindennel ki kell tesztelni, legalábbis a beépített cuccokkal (csak egy futó példa: Exchange Server súgója IE7-től lehalt, kell egy dll hack, hogy működjön), szóval mindenképpen lassítja a fejlesztést, de nem hiszem, hogy sok választásuk van. az XP-t eleve még 4 évig supportálniuk kell.
-
huszar90
aktív tag
Jaj már megint kezdődik hogy melyik böngészőre mért szarabb vagy könnyebb fejleszteni vita. Bezzeg amiről a hír szól arról csak egy két ember beszél
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Ah latom van igy egy par MS bajnok
Sracok johettek hozzank dolgozni, programozni, fejleszteni.
En kerek elnezest, hogy okozott mar meglepetest az IE egy 6 eve mukodo webfejleszto cegnek nehany alkalommal.
Szerintem itt paran azt sem tudjatok mirol beszeltek, a weblap fejlesztes/keszites nem publisher/frontpage/dreamweaver/artisteer-el zajlik mint egyeseknel.
Kicsit nem art tovabb is nezni.
Sot amiert ujabb elnezes, az az , hogy az IE mindig es mindenkor le van maradva a tobbihez kepest, kis multu chrome tobbet tud mar.[ Szerkesztve ]
...
-
veterán
Az OFF reszhez: Ebben teljesen egyetertek veled, nekem is mindig ez az erzesem. Kiveve moonman aki normalis szokott lenni.
FTeR-t ideznem:"egyszerűen nem értesz a munkádhoz" > Milyen jogon minosited igy a masik embert?
cucka #26: Ebben is van igazsag.Udv. core2
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Igazából persze tök mindegy, hogy mennyire szívás ezeket megoldani, mert meg kell oldani és kész. Csak égnek áll a hajam, mikor már valaki akkora nyugati-típusú sikerember, hogy neki már nem is okoz számottevő plusz munkát az IE létezése... Az egy dolog, hogy munkahelyen minden wow meg cool meg a legjobb amit épp van, mert különben rontod a munkamorált. De ez mégis csak egy fórum, nem egy munkahely. (Persze úgy is lehet nézni, hogy addig van munkánk, amit minden 10x olyan komplikált, mint maga a megoldandó probléma azt indokolná. Képzeld, ha elhelyezni néhány megfelelően méretezett dobozt meg igazítani ide-oda őket meg bennük dolgokal u.a., az olyan triviális lenne, mint lehetne... Kevesebb szakember kellene basszus, hát nem kéne! )
Ezek a HTML szintű hackek meg egyre kevésbé "olcsók", ahogy egyre kevésbé fix az oldalak felépítése... pl. nagyobb CMS-ekre gondolni itt. Szeretne az ember minél több dolgot CSS-ben megoldani, és hát ebben nem segít, ha HTML szinten is ilyen cseleket kell csinálni, mint hogy 2 div egy helyett...
-
aram01
nagyúr
kaland,játék,kockázat=i.e.
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #38 üzenetére
mondjuk WMP12 Vistára sincs.
-
WonderCSabo
félisten
Valóban. Gondolom ez is egy ösztönzés a váltásra.
Látom most a FF vezet a szavazáson. Az Opera nagy támogatottsága valszeg a 10.5 Beta nagy hypeja miatt van, de meg kell adni, nagyon frankó lett.
aram01: IE8 homokozóban szvsz a legbiztonságosabb böngésző... Egyébként kösz a flémet.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #42 üzenetére
nekem a 9-es nagyon bejött, egy darabig default is volt (IE7 idejében), de ezek az újak egyre inkább nem tetszenek. a mobilos 10-es is ronda.
-
dezz
nagyúr
Minden változás (kiv. bugjavítás) egy új egészverzió... Most nem azért, de ez már nem nevetséges? Ha normálisan kezelnék a verziókat, hol tartanának? 1.5?
-
dezz
nagyúr
A Chrome-ot nem ismerem, de sok más programot igen...
Tört (nem úgy ) verzióra talán egyre emlékszem...
A 6.0 a tudása alapján jó, ha elment 1.0-nak... De a 8.0 sem érné el a 2.0-át normális körülmények között.
Egyébként én a Maxthlont használom (pedig sokan próbáltak már lebeszélni róla, de nem volt vele különösebb gondom, és már megszoktam, jópár dolog előbb jelent meg benne, mint máshol, sok plugin van, stb.), ez ugyancsak jópár év után most jár a 2.5.11-nél... De nem azért, mert keveset tud.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Drive
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- OLED TV topic
- Path of Exile (ARPG)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Ukrajnai háború
- Microsoft Excel topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal
- További aktív témák...
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel!!! Garancia + számla!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X + RX 6800 16GB! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Laptop szerviz - Alaplap javítás ingyenes bevizsgálással
- Intel i7 11700k, MSI Suprim 3070ti, MSI Z490, Phanteks rgb ház, SSD, 16GB ram teljes konfig eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest