Orvosi videochatet tesztel a Google

Új eszközt tesztel a Google, hogy a gyakran megbízhatatlan forrásokból terjedő egészségügyi információkra való támaszkodás helyett az interneten keresgélő panaszosokat, betegeket inkább valódi orvosokhoz terelgessék – legalábbis erre lehet következtetni egy képernyőképből, mely a Redditre került fel, és az értesülést később a Google meg is erősítette az Engadget kérdésére.

A szolgáltatás egyszerű ötleten alapul, és a keresőbe integrálják: amennyiben valaki egy tünetre, mondjuk a hátfájásra keres rá, akkor a Google rákérdez, hogy a felhasználó nem akarna-e inkább beszélni egy orvossal.

Google orvosi tanácsadás

A társalgás a Helpoutshoz hasonló megoldással videóbeszélgetés formájában történik, és a képernyőkép alapján a próbaidőszakban ingyenes, a kiírás szerint a Google vállalja a költségeket. Egyéb részletek még nem ismertek, így az sem, hogy később vajon mennyibe fog kerülni ez a virtuális konzultáció.

Az nyilvánvaló, hogy a valódi rendelői vizsgálatot ez a módszer nem helyettesítheti, ám – ha megfelelő áron kínálják – egyrészt jó lehet előzetes tájékozódásnak, másrészt feltehetően kevesebb félrevezető tájékoztatáshoz juthatnak az emberek, mint ha saját magukat próbálnák diagnosztizálni.

Azóta történt

Előzmények