Forgalomban a Microsoft Operations Manager 2000

Hirdetés

A termék megjelenésével egyidejűleg béta fázisban elérhető az Application Management Pack, mely a MOM szolgáltatásait kiterjeszti a Microsoft .NET Enterprise szerverekre, így többek között az Exchange 2000 Serverre és a Microsoft SQL Server 2000-re is.

A teljes esemény- és teljesítmény-felügyelet egy egyszerű és könnyen használható felügyeleti konzol segítségével megvalósítható. Ez kategorizálja és fontossági sorrendbe állítja az eseményeket, így a felhasználók teljes képet nyerhetnek Windows 2000-alapú környezetükről, beleértve a címtárban, az IIS-en, Exchange és SQL szervereken található információkat.A nagyvállalati környezetek számára nélkülözhetetlen elosztott esetménykezelést is biztosítja a MOM 2000, ezáltal kritikus helyzetben a vállalat IT szakembereinek kevesebb időbe telik a problémaforrás felkutatása, ill. a megfelelő intézkedések meghozatala.

A MOM 2000 skálázható megoldásokat nyújt a növekvő vállalati igényeknek megfelelően; információkat, melyeket könnyedén lehet a vállalat megváltozó igényeihez szabni, valamint olyan skálázható architektúrát, mely néhány szervertől akár több ezer kiszolgáló menedzselésére is képes.

A MOM 2000 mind a Microsoft, mind pedig független szoftverfejlesztők által gyártott felügyeleti eszközök kiegészítőjeként került a piacra. A MOM 2000 a Microsoft Systems Management Server, változás és konfiguráció kezelő rendszer és a Microsoft Application Center 2000, a web-alapú alkalmazások felügyeleti megoldásának kiváló kiegészítője. E két termékkel együtt a MOM 2000 teljes körű felügyeleti megoldást kínál minden közepes- és nagyvállalat számára.

A MOM 2000 azon tulajdonsága, hogy képes együttműködni, ill. integrálódni nem Windowsos platformokkal és alkalmazásokkal, a független szoftverfejlesztők számára teret nyit a további fejlesztések számára. Az első ilyen külső modulokat, az ún XMP-ket (Extended Management Pack) a NetIQ cég szállítja (magyarországi képviseletük a Grepton Informatikai Rt.). Az XMP-kkel együtt a MOM 2000 Windows-alapú, heterogén felügyeleti környezetet biztosít más szoftvergyártók alkalmazásai (pl. SAP R/3, Oracle) és platformjai (pl. Netware, Linux, Solaris) számára is.

(Microsoft sajtóközlemény)

Azóta történt