A fenntarthatóság miatt fájhat az igazgatók feje

A felmérések szerint a vezérigazgatók a következő évek nagy kihívását a fenntarthatóságban látják.

Az IBV, vagyis az IBM Institute for Business Value által elvégzett legutóbbi globális felmérés 3000 vezérigazgatót faggatott, több mint 40 országból, 28 iparágból. A felmérés szerint egyre több vezető gondolja úgy, hogy a következő 2-3 év legnagyobb kihívása a fenntarthatóság kérdése lesz.

A fenntarthatóság szépen lassan az üzleti szektor alapvető kérdésévé vált, a világjárvány utáni visszaállások során a cégek hatalmas nyomást tapasztalnak befektetői oldalról, hogy alkalmazkodjanak az alacsony karbonkibocsájtású gazdasági célokhoz, globális szinten.

A megkérdezett vezérigazgatók 51 százaléka számára a fenntarthatóság az első számú kihívás, pedig tavaly még csak 32 százalék látta így. A igazgatótanácsok és a befektetők egyaránt lépéseket akarnak a jelentés szerint, és azt remélik, hogy ezek a lépések még erősebb üzleti eredményeket hoznak majd.

A vezérigazgatók több mint 80 százaléka arra készül, hogy a fenntarthatóságot célzó befektetéseik még jobb üzleti eredményekhez vezetnek a következő 5 év során.

Azóta történt

Előzmények