Megvette és elásta a riválisait a Facebook az amerikai FTC szerint

A trösztellenes hadjárat következő fordulójában a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság azt állítja: a Facebook megvette, majd elásta a riválisait.

Nyílt titok, hogy többek között már az amerikai hatóságoknak sem tetszik egyes technológiai óriások domináns pozíciója és piaci viselkedése.

Hirdetés

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság megújította a Facebookkal szembeni trösztellenes ügyét, további részletekkel kiegészítve a vádat. Az FTC konkrétan azt állítja, hogy a közösségi óriás összezúzta vagy megvette a riválisait, a bírót pedig arra kéri, hogy kényszerítse az Instagram és a WhatsApp eladását.

Az új, jóval hosszabb vád szerint a Facebook monopolista cég, amely 2012 óta az amerikai közösségi háló több mint 65 százalékát tartja a kezében, havi aktív felhasználók alapján. Az FTC szerint a Facebook megvette és elásta a riválisait: a versenytársakat vagy illegálisan veszi meg, vagy elássa (esetleg mindkettő).

A Facebook szerint szomorú, hogy az FTC folytatja ezt az alaptalan pereskedést. A cég szóvivője szerint mindkét felvásárlást ellenőrizték és jóváhagyták annak idején, a platformirányelveik pedig törvényesek.

Azóta történt

Előzmények