Hang- és videohívásokkal újít a Facebook app

Egyes felhasználók tesztjelleggel már a fő Facebook alkalmazásból is tudnak hang- és videohívásokat indítani, a Messenger megnyitása nélkül.

A Facebook a fő alkalmazásán keresztül egyes felhasználók számára teszt jellegűen már lehetővé teszi, hogy hang- és videohívásokat indítsanak. Mindezt úgy, hogy könnyebbséget jelentő módon a Messenger appot már meg sem kell nyitniuk.

A fordulat azért is érdekes, mert néhány éve a közösségi cég száműzte a platformjáról a Messengert, olyan értelemben, hogy ahhoz már egy külön appot kellett letölteni üzenetküldés és hívásbonyolítás esetén.

Azóta viszont igyekszik az egyes szolgáltatásait közös gerinc mentén összeolvasztani a Facebook, ez az Instagramot és a Messengert (továbbá a WhatsAppot) is érinti, számos változtatást eszközöltek már ennek kapcsán. Aki például másnak szeretne üzenni vagy videohívást tartani, annak nem muszáj már váltania az Instagram és a Messenger között, hamarosan a WhatsAppot is integrálják ebbe a rendszerbe. A Facebook hivatalos álláspontja szerint azonban teljes értékű élményt továbbra is az önálló Messenger app biztosít.

Azóta történt

Előzmények