40 ezer embert és 13 milliárd dollárt állított a biztonság fokozására a Facebook

Tovább védekezik a Facebook a The Wall Street Journal cikksorozatával szemben.

A The Wall Street Journal nagyon súlyos vádakat hozott fel az utóbbi hetek során megjelent cikkeiben a Facebook szemben.

A Facebook szerint teljesen félrevezetőek és hamisak a vádak, de a cég saját, független felügyelőbizottsága az egyik kérdésben már elindította a nyomozását. A Facebook pedig tovább védekezik a nyilvánosság előtt.

Kijelentette például a vállalat, hogy 2016 óta több mint 13 milliárd dollárt költött biztonságra, ezen felül pedig 10 ezer helyett már 40 ezer ember dolgozik biztonsági kérdéseken a cégnél.

A WSJ többek között azzal vádolja a Facebookot (belsős kutatásokra hivatkozva), hogy nem csak mentesíti az összes szabály alól a kiemelt fontosságú embereket, de szemet huny az Instagram fiatalokra gyakorolt káros hatásai fölött, továbbá nem reagál arra, hogy a fejlődő országokban embercsempészetre is használják a platformot.

A Facebook állítása szerint a múltban valóban nem kezelték a termékfejlesztések során elég gyorsan a biztonsági problémákat, de ezen a megközelítésen mostanra már alapvetően változtattak.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a mesterséges intelligenciát bevetve 3 milliárd hamis fiókot blokkoltak csupán az idei első 6 hónap során. A koronavírussal és az oltással kapcsolatban pedig több mint 20 millió hamis tartalmat töröltek. A cég szerint 2017-hez képest 15-ször annyi, gyűlöletbeszédhez köthető tartalmat törölnek a Facebookról és az Instagramról.

Azóta történt

Előzmények