Szuper kábelt épít a Facebook és a NEC

A japán cégcsoport kapott szerződést az amerikai vállalat első transzatlanti kábelének kivitelezésére.

A Facebook globális hálózatfejlesztéseket célzó innovációs platformja, a Connectivity bejelentette, hogy leszerződtek a NEC vállalatcsoporttal egy új, az Egyesült Államokat és Európát összekötő kábel létrehozása céljából.

Hirdetés

A Facebook számtalan kábelprojektje közül ez lesz az első transzatlanti, és az ígéretek szerint óriási lesz a kapacitása, 500 Tbps, ami mintegy 200-szor nagyobb, mint a 2000-es években megépített tengeralatti kábeleké. A NEC közölte, hogy a kiugró teljesítmény annak is köszönhető, hogy ez lesz a világ első 24 szálpárat tartalmazó tengeralatti kábele.

Jól ismert, hogy a Facebook a többi IT-óriásokhoz hasonlóan gőzerővel támogatja a kábelfejlesztéseket. Tavaly jelentették be a 2Africa kábelrendszer kibővítését egy új ággal, a Pearl-lel, mely az Indiai-óceán és a Perzsa-öböl térségében javítja majd jelentősen a kapcsolatok minőségét. A Facebook azt írta erről a projektről, hogy a Pearl belépésével a 2Africa teljes hossza mintegy 45 ezer kilométerre nő, és ez állításuk szerint a valaha volt leghosszabb tengeralatti kábelrendszer, mely elkészülte után háromszorosára növeli az Afrika rendelkezésére álló kábelkapacitást.

Előzmények