Az Európai Központi Bank elnökének fia is átélte a kriptokatasztrófát

Hiába figyelmeztették, az Európai Központi Bank elnökének fia közel összes befektetését elveszítette a kriptoeszközök miatt.

Nem titok, hogy az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde nincs odáig a kriptoeszközökért. Régóta figyelmeztet ezek veszélyei kapcsán, a kriptomegoldásokat spekulatív, értéktelen eszközöknek tartja, amelyeket gyakran bűnözők használnak illegális tevékenységekhez.

Nemrég elárulta Lagarde, hogy figyelmeztetései ellenére a saját fia is kriptokárosulttá vált, mivel közel az összes kriptobefektetését elveszítette.

Lagarde szerint figyelmen kívül hagyta őt a fia, és bár ehhez minden joga megvolt, végül közel az összes befektetett pénzét elvesztette. Egy későbbi beszélgetésük során a fia bevallotta: igaza volt.

Az EKB-elnöknek két fia van, azt nem árulta el, hogy melyik próbált kriptoszerencsét.

Az EKB szerint globális kriptoszabályozásokra van szükség, hogy védjék a kockázatokról nem tudó fogyasztókat, továbbá lezárják annak lehetőségét, hogy terroristák és bűnözők használják pénzmosásra a kriptoszektort.

A digitális euró egyébként készül, de évekre vagyunk attól, hogy valósággá váljon. Az előkészítési szakasz elkezdődött, 2 év múlva dönthetnek a bevetésről.

Azóta történt

Előzmények