Egyre erősödő SAP-MS integráció

A Microsoft és az SAP bejelentette, hogy jelentősen kibővítik partnerkapcsolatukat. A lépésre azért kerül sor, mert mindkét vállalat a webszolgáltatásokban látja a vállalatirányítási szoftverek következő generációjának alapját. A partnerek részletes ütemtervet tettek közé stratégiai platformjaik, a Microsoft .NET és az SAP NetWeaver szorosabb integrálására, amely révén az ügyfelek még több előnyhöz juthatnak a Micorosoft .NET-környezettel együttműködő, nélkülözhetetlen SAP-alkalmazásaikból és technológiáikból.

A közösen fejlesztett alkalmazások könnyebben hozzáférhetővé teszik majd a Microsoft Visual Studio .NET környezetben dolgozó fejlesztők számára az SAP NetWeaver funkcióit, illetve fokozzák az átjárhatóságot az SAP-megoldások és a Microsoft Office rendszer között. Az iparági szabványos webszolgáltatáson alapuló integrációs technológiák belső támogatása várhatóan felgyorsítja, olcsóbbá teszi és megkönnyíti az üzleti integrációt, valamint az üzleti információk könnyebb hozzáférhetőségével növeli a hatékonyságot, illetve elősegíti a megalapozottabb döntéshozatalt.

A szövetség részeként a két vállalat egy szabadalmi keresztlicenc-szerződést is kötött, amely jobb feltételeket teremt a technikai együttműködés és megoldásfejlesztés számára.

(*) Az SAP és a Microsoft megoldásainak egyre mélyülő integrációja több ezer közös ügyfelünk számára növeli a webszolgáltatások üzleti értékét – mutatott rá Henning Kagermann, az SAP AG elnök-vezérigazgatója.

(**) Az SAP NetWeaver nélkülözhetetlen üzleti információit és folyamatait a Microsoft .NET produktivitásával webszolgáltatások útján összekapcsolva számottevő versenyelőnyhöz juttatjuk közös ügyfeleinket – jelentette ki Bill Gates, a Microsoft elnöke és fő szoftverfejlesztője.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények