Jöhet az olcsóbb Disney+

Reklámokkal támogatott, olcsóbban elérhető verziója is lehet a Disney+ streamingszolgáltatásnak.

A The Information forrásai szerint a Disney vezetői jelenleg is azt fontolgatják, hogyan tudnák még tovább növelni a Disney+ streamingszolgáltatás felhasználói táborát.

A növekedés elősegítésének következő lépcsője állítólag az lesz, hogy egy olcsóbb, reklámokkal megtámogatott verzióját is elérhetővé teszik a szolgáltatásnak. Egyes jelentések szerint ez úgy havi 5 dollárba kerülne.

A jól értesültek szerint ez a csomag elsőként az USA-ban válna elérhetővé, ott ugyanis nagyon kiélezett harc folyik az előfizetésekért, ráadásul a Paramount, a Discovery, a Warner Media és az NBC mind kínálnak reklámmal támogatott előfizetést.

Amennyiben ezt meglépi a Disney, akkor már csak az Apple és a Netflix maradnak a nagyobb cégek közül, amelyek nem kínálnak reklámokkal tűzdelt, olcsóbb csomagot. Ezek felé állítólag most előszeretettel nyitnak az amerikai fogyasztók.

A streamingszolgáltatók jövőbeli stratégiái körül persze sok a kérdés, hiszen az amerikai piac felnőtt, sokan attól tartanak, nincs már hová növekedni – de a regionális tartalmak rövid távon tovább tolhatják a számokat.

Azóta történt

Előzmények