Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpbendeguz
addikt
"A médiaóriás ugyanakkor megerősítette hosszú távú céljait, és erős növekedést ígért, szemben a Netflix jóslatával."
És mit is jósol a Netflix pontosan?ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
bambano
titán
szokásos vadkapitalista managga ostobaság, hogy a végtelenségig lehet nőni. nem lehet, zárt rendszer vagyunk.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
strogov
senior tag
válasz
kpbendeguz #1 üzenetére
"És mit is jósol a Netflix pontosan?"
Tavaly 18m új előfizetőt szedtek össze, és az idei előrejelzésük alacsonyabb. A 2020-as számok után ez nagy csalódás volt a befektetőknek (nem tudom mire számítottak).
Náluk már nagy növekedési potenciál nincs. Amcsiknál csak annak nincs előfizetése aki egy barlangban él, vagy tudatosan kerüli. Az előfizetői "bizalom" is nagy. Döntő többség a netflix-et mondaná le utoljára. Tehát kb. ennyi van a streaming piacban.
Netflix már a világon majdnem mindenhol van. Sok új helyre nem törhetnek be.Ha nem nyitnak más irányba akkor nem lesz növekedés. Disney-nek ott az ESPN+ mint sport streaming, és moziból is jelentős bevételük van. Ezen kívül a növekedési görbe közepén se tartanak. Nyilván sokkal jobbak a növekedési kilátásaik.
-
anulu
félisten
az úgy érdekelne, hogy Disney Bundle-ben mennyien fizettek elő. annak nagyon jó az ár/érték arány, és benne van a Hulu, Disney+ és az ESPN+ is, utóbbi meg közvetíti az összes NHL meccset, jópárat exklúzívan.
Netflixnek az lehet már rövidtávon is a baja, hogy csak a sorozatok meg filmek vannak.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
GreatL
senior tag
Egydolláros bevétel... kb. annyit is ér mindegyik. A különböző gémpasszok sem érnek sokkal többet.
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung Galaxy S22+ 256 | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
jerry311
nagyúr
Nahát, nem lesz hová növekedni egy véges erőforrásokkal rendelkező bolygón?
Hogy mik vannak?!?!?!
Ki gondolta volna ezt?
Biztos a rejtett Gyurcsány szál akadályozza a világgazdaság végtelen növekedését egy ezen a sárgolyón.League of Legends: spambox
-
tibaimp
veterán
Pont ezt akartam én is írni, illetve kérdezni! Hova a végtelenbe akarnak ezek fejlődni? Nem elég a 200-300 millió előfizető havonta....vagy a menedzser uraknak nem lesz pénzük a 3. szuper-sportkocsira vagy a 2. yacht-ra.....no comment...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
strogov
senior tag
válasz
kpbendeguz #4 üzenetére
Az újságírás meghalt évtizedekkel ezelött. Ma már is nagy eredmény ha egy "cikkben" helyesírás ellenőrzőt használnak. Értékeld az élet apró szépségeit
-
Tigerclaw
nagyúr
A Disney szamai nem osszehasonlithatoak a Netflix-evel. Indiaban is nagyon olcson rengeteg elofizetest szortak szet. Inkabb a bevetelt es kiadast kellene osszenezni, mert mas osszegbe kerul a ket ceg elofizetese, mas osszegbe a sajat tartalomfejlesztes es a megvett licenszek.
Azt nem ertem, hogy miert aggodnak az elemzok. Szepen kiigazitja magat a piac. Nincs itt semmilyen negativ folyamat. Tovabbra is a stream a jovo, de a piac nem tart el barmennyi szolgaltatot.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
waccamár
senior tag
Várok már egy stream-aggregátor szolgáltatást, ahol 1 előfizun és 1 appon belül elérek mindent
-
kpbendeguz
addikt
válasz
Tigerclaw #10 üzenetére
"Azt nem ertem, hogy miert aggodnak az elemzok."
Generált hiszti. Ha van növekedés, akkor a növekedés mértékén, ha a növekedés gyorsul, akkor a gyorsulás ütemén, vagy a gyorsulás gyorsulásának az ütemén"aggódnak" és így tovább.
Lásd még: egy-egy negyedéves jelentés előtt irreálisan magas számokat dobnak be, így hiába produkál a cég rekord nyereséget, az "elmarad az elemzői elvárásoktól", lehet fanyalogni. Hogy egyébként az elemzői elvárások reálisak voltak-e azt már senki sem nézi, mert hiába esnek pofára az előrejelzéseik éveken át sorozatban, mégis ugyanazokat az arcokat (cégeket) futtatják a médiában, mint felkent szakértőket.
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Tigerclaw
nagyúr
Mintha az Apple-nek van vagy volt valami hasonloja, de ahogy latom tovabbra is a szeparacioban gondolkodnak, de az egeszen az sem segit, hogy meg orszagonkent is kulon adjak, veszik a jogokat. Az a legszomorubb talan, hogy az egeszbol a legnagyobb let ezek a middleman szolgaltatasok szeretnek levenni. A filmstudiok osszeallhatnanak, letrehozva egy semleges streaming platformot, amit kozosen uzemeltetnek es a nyeresegbol es kiadasbol is aranyosan reszesulne mindegyik. Kiiktatnak a koztes cegeket, akik lehuzzak oket es az ugyfeleket is.
A masok problema ezekket a nagy streaming platformokkal, hogy cherrypicking megy es rengeteg regi szuper film nincs meg ezeken. Mondhatni a filmtortenet alig par szazaleka elerheto naluk.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
strogov
senior tag
válasz
Tigerclaw #13 üzenetére
Nincs agregátor, mert mindenki sajátot akar:
Disney (+20th century fox) - Disney+, Hulu
Universal - Peacock
Paramount - Paramount+
Warner - HBO
Columbia (+Tri Star, Sony) - CrackleÉs persze aminek nincs hollywood-i gazdája az is sajátot akar. Netflix-re időnként beköszön a sony, de ennyi. Amazon és Netflix nem tud közösködni, mert a stúdiók nem akarnak. Ezért egyelőre marad ez a széttagolt rendszer. Egy amcsinak még így se drága. Nálunk keleten meg vagy vetésforgó van, vagy megy amennyi belefér a keretbe ... a többi meg virágbolt.
Az Apple eleve úgy indult, hogy csak saját "minőségi" tartalmat ad. Azóta kiderült, hogy ez a bányászbéka szintjére elég. Ingyen se nézzük. Azért van, mert kintmaradt az ikonja a mi box-on.
-
nevemfel
aktív tag
A Netflixnek nincs sok választása. Vagy önálló stúdióvá növi ki magát, vagy vesz egy ilyet, vagy egy nagy stúdió felvásárolja magát a Netflixet. Az exkluzív tartalmak szerintem a jövőben egyre inkább dominálni fognak, mert a tartalomgyártóknak az az érdekük, hogy a tartalomterjesztést is birtokolják/felügyeljék.
Ezen a helyzeten csak az változtatna, ha törvényileg tiltanák a nagy médiakonszerneknek, hogy a saját tartalmukat kizárólag a saját rendszerükben tegyék elérhetővé.
[ Szerkesztve ]
Get on up!
-
strogov
senior tag
A Netflix már stúdió. Rengeteg saját tartalmuk van. Van közte kiemelkedő is. Viszont a streaming piacon nincs komoly növekedési lehetőség ebben a formában. Egyszerűen nem lesz jövőre újabb 200m előfizető. A növekmény egy pont után nem lehet két számjegyű százalék. Nem is tudom, hogy létezik-e másik cég bármelyik iparágban amelyiknek ennyi előfizetője van. Filmes/sorozatos streaming platformnak most ennyi hely van. Ez olyan mintha az MS egyre több desktop win licence-t akarna eladni miközben a PC piac kvázi stagnál.
Ha növekedni akarnak akkor más területre is be kell menniük. Ha nem lépnek akkor meg nincs miért sírni, hogy kevés a növekedés.
-
Necroman_Mk2
senior tag
Ilyen felkapott brandek, mint a Marvel, Star Wars vagy a Disney-hercegnők birtokában nem csoda, hogy sikerült még némi piacot szerezniük. Viszont a következő nagy bővülési boom csak akkor lesz, miután kiterjesztik a szolgáltatást több régióra, pl. Közép-Európára is.
#3 strogov "Döntő többség a netflix-et mondaná le utoljára."
Magánvélemény, de azzal, hogy egyre több hollywoodi stúdió vonja ki a filmjeit és sorozatait a Netflixről, mert mindenki saját platfromot épít, egyre inkább veszít a szememben a streaming úttörő szolgáltatója az értékéből. Nem csoda, ha mennyiségi saját készítésű (vagy megszerzett forgalmazású) tartalommal akarják ellensúlyozni, lásd az ez évre bejelentett több mint 70 filmet. Hosszú távon kiderül, milyen sikerrel, mert őket nem érzem annyira megkerülhetetlennek, mint a PC gamingben a Steamet.#13 Tigerclaw A Netflix ennek indult, de láthatóan a többiek vérszemet kaptak. A filmtörténetes résznél meg ne feledd, hogy itt a torrenttel elllentétben jogdíjak, azaz nagypénzek is mozognak a felek között.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
kilua
aktív tag
Hát 8 milliárd fős bolygón még van lehetőség.
Például ha nézhető lenne ingyen is reklámokkal SDben úgy hogy a friss sorozatok pár rész lemaradásban lennének akkor még több százmillióan néznék de csak kevés plusz bevételük lenne. Ilyent csinál például a Spotify, YouTube music, Crunchyroll, viki.com
[ Szerkesztve ]
-
nevemfel
aktív tag
válasz
Necroman_Mk2 #18 üzenetére
Magánvélemény, de azzal, hogy egyre több hollywoodi stúdió vonja ki a filmjeit és sorozatait a Netflixről, mert mindenki saját platfromot épít, egyre inkább veszít a szememben a streaming úttörő szolgáltatója az értékéből.
Pontosan ugyanez a véleményem. A Netflix önálló tartalma nem elég erős a konkurenciához képest. Öntik a pénzt az új filmekbe/sorozatokba, A-listás sztárokat szerződtet, de attól tartok, hogy ez kevés lesz.
[ Szerkesztve ]
Get on up!
-
waccamár
senior tag
válasz
cpt_sanya #15 üzenetére
Nincs olyan, hogy optimális, vagy elég, ekkora méretben. Nem kapzsiságból, hanem a gazdaság működéséből kifolyólag. Nem tudsz úgy egy céget vinni, hogy "nah most minden király, akkor csak tartsuk ezeket a számokat, nem kell tovább növekednünk". Vagy mindig előre mész vagy ha megállsz, akkor egy pillanat alatt lemaradsz és megeszi a piacodat a konkurencia, elhappolja a vevőidet. És hirtelen a "minden király"-ból az lesz, hogy "köszönjük a munkátokat de bezárunk".
-
-
strogov
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #18 üzenetére
A streaming nem (csak) a blockbuster-ekről szól, hanem a napi tartalomról. Ebben a netflix-nek egyedül a disney az ellenfele már most is. Ezen kívül díjazott filmekkel is tele a padlásuk.
Paramount-nak ott a star trek ... és ennyi. A Columbia/Tri Star-nak még ennyi sincs. Warner és az Amazon még versenyben van. Paramount és Columbia/Tri Star/Sony cuccai viszont megjelennek Netflix-en, vagy HBO-n.Reálisan a streaming jelenleg Netflix, Disney, HBO, Amazon és a futottak még. Hulu bundle-ben van a disney-vel, külön egyre kevésbé létezik. Ez még magyar pénztárcával sem egy anyagi csőd (~fél napi fizetés a 4 együtt). Amcsiknál ráadásul az amazon prime egy külön liga az egyéb szolgáltatások miatt.
-
Necroman_Mk2
senior tag
Abban igazat adok, hogy a Netflix erős a saját készítésű (+ forgalmazású) sorozatok terén, és mindig van egy aktuális fáklyavivőjük: Kártyavár, Stranger Things, Vaják, A nagy pénzrablás, Vezércsel, Bridgerton család, Nyerd meg az életed. Ugyanakkor az, hogy ők majdnem mindent egyben raknak fel, az szerintem egy idő után nem lesz fenntartható, a Disney hetente teszünk fel epizódokat stratégiája kifizetődőbb hosszú távon.
De az szintén pluszpont nekik, hogy amíg a többi nagy stúdió kvázi biztonsági játékot játszik a már bejáratott brandekkel, addig ők mernek új frenchise-okat is alkotni, esetleg kevésbé ismert irodalmi műveket és képregényeket feldolgozni. Csak sajnos ezzel párhuzamosan nem átalkodnak nyitva hagyott sorozatokat is elkaszálni, amiért sokszor félbehagyott érzése van az embernek...Én amúgy inkább a mozifilmek miatt tartom az előfizetést, de ha hazánkban is elindul az HBO Max, a Disney+ meg a Sky Showtime (= Paramount + Universal), akkor esélyes, hogy nem leszek állandó Netflix előfizető.
#27 Johnny Ahogy kilua is említi, valószínűleg ez egy ingyenes account lenne, amiben a saját tartalmaikat korlátozott kínálatban lehetne ingyen nézni. Ha viszont többet akar az ember látni, illetve meg akar szabadulni a reklámoktól, akkor azért már a nem annyira vészes havidíjat kell kiperkálni.
Szerintem is ez egy jó mód lehet a felhasználók számának a növelésére, de ha a fizetős szekcióban jelennének meg a reklámok, azzal önmagukat fojtanák meg.[ Szerkesztve ]
-
strogov
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #33 üzenetére
Mi sorozatokat nézünk, abban elég erős a netflix. Mozifilmek elsősorban vod-ban érdekelnek. Hétvégén pl. nem mentem volna moziba ha kivehettem volna a filmet.
Nálam belefér netflix mellé a disney+. HBO gombokért van, Apple meg jön telefonnal. -
Necroman_Mk2
senior tag
Most kicsit megnéztem, hogy a legutóbbi negyedévben 3 helyen indították el a szolgáltatást: Dél-Korea, Tajvan és Hong-Kong. Ennek tükrében a 11 millió új előfizetés nem rossz.
-
podtibi
aktív tag
Én a címmel kapcsolatban szeretnék reflektálni.
Valóban. Képtelenség hogy a moziknak vége legyen és ezek a streaming szolgáltatók örökké fent tudjanak maradni, már csak azért is mert ahhoz kell legyen mit szolgáltatni folyamatosan, örökké. Nos mivel a szolgáltatók is fizetnek a szolgáltatásért és hogy ez az úgy mondott oldaluk is fent maradjon, ahhoz kell tudni mit szolgáltatni. Ha azt akarja egy szolgáltató hogy nézőközönsége megmaradjon, ahhoz mindenféle tartalommal kell rendelkezzen folyamatosan, legyen az akár múltbéli vagy jövőbéli. A minőség, mint minőségi filmek sorozatok gyártása, csak romolhat vagy egy szinten maradhat, mindazonáltal hogy időben kell hogy több és több tartalmat nyújtsanak, ezzel megelőzve a másik szolgáltatót és a közönség igényét, tehát a szolgáltatók egymással és önmagukkal versenyeznek, amíg mindegyik be nem dobja a kulcsot. Mivel ezek a streaming szolgáltatok nem egyenlőek az internettel, így az is képtelenség hogy minden tartalommal rendelkezzenek, mert az számukra szerződéshez van kötve.
Röviden: Addig húzzák le rólad a pénzt, amíg megéri.Aláírás: Ezt inkább rád bízom.
Új hozzászólás Aktív témák
it Sok új előfizetőt szerzett a Disney+ streamingszolgáltatás, de a szakértők egyre jobban aggódnak az ágazat jövője kapcsán.
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Vicces képek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Általános videofelskálázót hoz a Microsoft
- További aktív témák...
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
- PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition 27456/50000
- Bomba áron GIGABYTE G5 gamer laptop!/I5-11400H 16GB 512 GB SSD Nvidia RTX 3050 Ti 4GB 144 Hz FHD IPS
- Kivételes áron DELL G15 5510 Gamer Laptop/ I5-10870H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 3060 120 Hz Garancia/
- I7 6700K félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest