Csökkent a Pannon árbevétele

Az egy évvel korábbi számokhoz képest közel 1 milliárd forinttal, 46,2 milliárd forintra csökkent a Pannon árbevétele az idei második negyedévben, amiért a szolgáltató elsősorban az alacsonyabb végződtetési és roamingdíjakat teszi felelőssé. A forgalom visszaesése ellenére is sikerült azonban növelni az EBITDA-t, amely 19,1 milliárd forint volt, 640 millió forinttal több, mint a bázisidőszakban.

A mobilszolgáltató szerint az EBITDA-növekedésben kulcsszerepe volt annak, hogy sikerült az értékesítési és általában a működési költségekből lefaragni, ezért a bruttó haszonrés javult. Az egy főre jutó havi árbevétel (ún. „blended ARPU” index) 6 százalékos visszaesésének ellensúlyozásában segített még a mobilinternetből befolyó árbevétel is.

Az előfizetések száma 13 ezerrel nőtt a második negyedévben, és elérte a 3,414 milliót, de a szolgáltató aktív kártyákra vetített piaci részesedése így is csökkent, 0,27 százalékkal, 33,27 százalékra. A számlás előfizetők aránya ugyanakkor 41,3 százalékra nőtt az első negyedév végi 40,5 százalékról.

Az első félévi 8,3 milliárd forintos beruházások értéke a mobil széles sávú, azon belül is főként a 3G/HSDPA-beruházások miatt meghaladta az előző évi szintet. „2008-as beruházásainkat a mobil széles sávú (3G/HSDPA) technológiára koncentráljuk. Arra számítunk, hogy a mobilinternet beépül a mindennapi életbe, és elkötelezetten törekszünk arra, hogy ügyfeleink érdekében továbbfejlesszük az ehhez szükséges műszaki hátteret és szolgáltatási színvonalat” – nyilatkozta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója.

Azóta történt

Előzmények