- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Videó stream letöltése
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Tehát itt nem fognak limitált csomagban áttenni ha fájlmegosztót használok, hanem alapból minden P2P forgalmat a max. sávszélesség töredékéért használhatok? Végül is egészen korrektnek tűnik (figyelembe véve hogy valahogyan védeniük kell a hálózati kapacitásokat ha értelmes szolgáltatást akarnak nyújtani), kíváncsi vagyok hogy ez a korlátozás milyen sebességet is jelent.
Na és kedves T-Mobile, úgy tűnik bezárulóban a kör, kíváncsi vagyok Ti mikor és mit léptek.
-
bzoley
veterán
Gondolom a már meglévő "hűséges" ügyfelek le vannak sz**va, és marad uennyiért az 5Gib-os korlát.
-
zoo8800
veterán
Nagyon jól hangzik. Korlátlan "sima" net, és csak sebesség-korlátolt P2P...
Viszont hülyét kapok, ha erre se tudok majd előfizetni. Ez lenne az egyetlen lehetőségem korlátlan netre. Kb. 1 hónapja lettem Pannonos, és 2 évet aláírtam.
rip and tear, until it is done
-
MODERÁTOR
-
joey04
titán
No ez nagyon fincsinek hangzik!
-
gabest
csendes tag
forgalom = sebesség * idő, se a sebesség se az idő nem korlátlan, akkor hogy korlátlan? visszakapom a pénzt, ha nem tudok annyit letölteni, mint szeretnék?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem egészen értem az "egyenleted", de a hír arról szól, hogy a Pannon szakított az eddigi gyakorlatával, és a csomag nem tartalmaz bennefoglalt adatmennyiséget, tehát akármennyit letölthetsz, viszont, amennyiben P2P-alkalmazásokat is használsz, a sebességet korlátozhatják.
Xiaomi 13T
-
Penge_4
veterán
de a fájlcserélő, fájlmegosztó alkalmazások használatakor a szolgáltató limitálja a felhasználó rendelkezésére álló sávszélességet
Kb mintha megkapod a 600-as mercit, de csak körbe-körbe mehetsz vele a parkolóban, mert ha véletlenül kimész a főútra, lecserélik Trabantra.
Főleg, hogy már egyre több mindenhez kell a p2p.
Kezdésképp ott van a Joost, vagy az linux disztrók letöltése. Hát kapja be a Pannon. -
Jano_023
őstag
Sziasztok ... mikor és hol lehet erről az ajánlatról többet olvasni ?
köcc''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
DarkByte
addikt
Én sem találtam a Pannon oldalán egyenlőre semmit, de holnaptól gondolom ott is megjelenik a frissítés, illetve a üzletbeli eladók is többet fognak remélhetőleg tudni (Viktor0610 be tud majd erről számolni).
Penge_4: a Voda -val ellentétben ha a korlátozás itt tényleg csak a sebességben fog megnyilvánulni akkor ezt legalább tényleg lehet korlátlannak nevezni. A vezetékes szolgáltatók esetében is előfordul a P2P sebesség limitálás; szerintem ez a 3G esetében még indokoltnak is nevezhető. Ha nem lenne ez akkor a használhatatlanság miatt menne rövid időn belül az anyázás, mert hogyha sok ember nekirohanna egy cellában a torrentezésnek abból nem sülne ki jó az is biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
Ja a Pannonnál én sem találtam semmit ... amugy még egy kérdés a Pannonak nagyobb a lefedetsége mint a Vodának nem ... ? és megbízhatóbb is.
Mert nekem végül is majd pesten kell a net ott meg mindkét szolgáltató stabilan biztosítja a netet... már csak az ár a kérdés ...''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
bzoley
veterán
válasz Viktor0610 #4 üzenetére
A Pannon online-on még csak a 10Gib-os csomagot látom, de majd nézegetem, hátha.
-
Cathfaern
nagyúr
Hagyjuk már ezt a linux disztribúciós dolgot... tudsz mutatni egyetlen olyan linux disztribet is, amit csak torrenten lehet elérni, sehogy máshogy? Ja várj, nem... Joost meg Skype és társaival egyetértek, de gyanítom ezekkel a Pannonnak se lenne gondja, de kénytelen egy kalap alá venni a torrenttel sajnos.
-
shtml
őstag
se a sebesség se az idő nem korlátlan, akkor hogy korlátlan?
Neked komoly problémád van. Mert akkor szerinted korlátlan csomag sehol nem létezik?
(#13) Cathfaern:
Joost meg Skype és társaival egyetértek, de gyanítom ezekkel a Pannonnak se lenne gondja, de kénytelen egy kalap alá venni a torrenttel sajnos.
Hogy jön ide a Skype, miért kellene a torrenttel egy kalap alá venni? Én Vodafone mobilnetet használok több mint fél éve és soha semmi gond nem volt a Skype miatt. Miért is lett volna?
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
shtml
őstag
A hírhez kapcsolódva: Nekem rokonszenvesebb a P2P sebességkorlátozása a Vodafone gyakorlatánál, amely szerint forgalomkorlátos (és túllépés esetén keményen ráfizetős) csomagba teszik át azokat, akik másodszor is 5GB felett forgalmaznak és használnak P2P-t.
Ha most választhatnék, valószínűleg a Pannont választanám, kár, hogy a Pannon legalább fél évet késett ezzel az ajánlatával. Az viszont mindenképp biztató, hogy mostantól már a háromból két mobilszolgáltatónak van (némi megkötésekkel) korlátlan mobilnetcsomagja.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Depression
veterán
Elvileg mátol (kedd) lesz csak az akció, gondolom nem reklámoznak az oldalukon, hanem azt írják, ami kapható.
Én viszont annak örülnék, ha végre a kis mobil csomagokkal is történne végre valami, mert én 2k-et fizetek havi 100 megáért (ami nekem elég is a mobilomhoz, de arányaiban iszonyatosan sok).[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
DarkByte
addikt
válasz Depression #17 üzenetére
Én viszont annak örülnék, ha végre a kis mobil csomagokkal is történne végre valami.
Ennek én is örülnék már rég óta. A többi csomag fejében a 100MB -os árának már régen 1k alatt kellene lennie, valahol 500-600 ft környékén. Ennyi nekem bőven elég is lenne arra hogy mobilról nézegetni tudjam az email -jeimet illetve MSN -ezzek amikor kell. -
Penge_4
veterán
válasz Cathfaern #13 üzenetére
Akkor most terheljem le azért a szervert (amikor direkt megkértek rá, hogy ha egy mód van rá torrentről töltsem), mert a Pannonnak ilyen irányú kínjai vannak?
Mellesleg én már direkt csak azért is kijátszanám a paragrafusokat (ha nem fektették le ezt előzőleg, ahogy a 400-as wappal is megoldottuk anno azt a havi 8-10 gigás forgalmat, ami akkor wapcsomaghoz képest soknak számított), töltenék FTP-ről, SMSWeb-ről, Rapidról ezerrel, amennyi csak a csövön kifér. Nesze, ellenőrizzétek, zéró p2p használat, a net meg korlátlan. Ők meg főhetnének a levükbe, ha ennyire szemetek.És ne mondja nekem senki a technikai korlátokat, mert pár éve a vezetékes netnél is mindenki ezzel jött. Aztán jött a Digi és rávert az összes szolgáltatóra minden tekintetben. Még akkor is kardoskodtak páran, hogy "Há' mer' az nincs mindenhol." Már egyre több helyen van és még mindig tartja magát. Sőt, árat csökkentettek és a csomagok sebességét növelték is azóta.
Ugyanez van a mobilinternetnél is. Ott is tudnának sebességet nyújtani, de senkinek sem érdeke egy "szűk célréteget" kiszolgálni.
Itt például vastagon bele van kalkulálva, a "Mi lenne ha az előfizetők 100%-a generálna olyan forgalmat" eshetőség is, ami soha nem fog bekövetkezni. -
DarkByte
addikt
töltenék FTP-ről, SMSWeb-ről, Rapidról ezerrel
Ezt most is megteszik a Voda korlátlan netjével, amennyire figyelem a téma állását nem is szólnak érte. A probléma a P2P -vel van amellyel igen agresszív le és feltöltéssel társul. Értem ez alatt hogy nyit egy rakás kapcsolatot és ezzel elnyom minden mást mint sörszagot az orbit (ezt most is beláthatod, próbálj meg úgy böngészni hogy a torrent max. sávszélességgel dolgozik). Nagy valószínűséggel még lenne potenciál a mobilnetben, de szinte tényleg kizártnak tartom hogyha egy kollégiumnyi diákot ráeresztenének a saját kis mobilnetes modemjükkel torrent -re és megpróbálnának tölteni amennyivel csak bírnak, akkor ott sebességet is látnánk (és lehet hogy lenne egy sajátos aura a kollégium körül ). És ez csak néhány száz ember. Előbb egyébként szerintem várjuk meg hogy ez a korlátozás mit is takar, mert ha teszem azt fél megabitre limitálják a letöltést, az szvsz még egész jónak tekinthető.[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"próbálj meg úgy böngészni hogy a torrent max. sávszélességgel dolgozik"
Traffic Shaping...Csak tudnám miért nem terjedt még el minden oprendszerben alapértelmezésként.
A kollégiumi diákok valószínűleg a kollégiumi netet fogják használni, nem pár megabites HSDPA-t.
A Pannont ismerver az aljas módszerektől sem riadnak vissza. Például még régebben, amikor nem volt elég, hogy megszüntették a 2k, majd a 400-as wapcsomagokat, mert látták, hogy nagy sikere van és kevés a bevétel, aztán a meglévőket (mivel a szerződés kötötte, hogy az aktív előfizetőknek megszüntessék) nem elég, hogy különböző ajánlatokkal bombázták még mindenféle kamu szöveggel felhívogattak random embereket az ügyfélszolgák, hogy meg fog szűnni és mielőbb váltson. Mivel rögzítik a hívásokat az ember remélné, hogy az ilyen embereket kapásból kirúgják aztán feketelistára küldik minden munkáltatónál, de nem. Ezek az illetők a vezetőség megbízásából tettek így, aztán mélyen kussoltak róla, így nem lett belőle hír, csak az érintettek tudnak róla. 1-2 embert sikerült is így megszivatniuk, én elküldtem az anyjába őket, azt rögzítsék.
Ennyit a Pannon korrektségéről. -
DarkByte
addikt
A Traffic Shaping semmit nem változtat azon a tényen hogy egy rakás kapcsolattal a saját a lehetőségekhez mérten teljesen leterheled a hálózatot, csupán a böngésződ csomagjai fognak előnyt élvezni a torrent adatcsomagjaival szemben és így nem kell órákat várni amíg az a kevés adat megérkezik a lap megjelenítéséhez.
A kollégiumi diák példát képletesen kell érteni; ők egyébként gyanítom megtudnának felelni a feladatnak ha azt kérnék torrent -el stressz tesztet kell csinálni egy hálózatra.
A Pannon aljas módszereit nem ismerem, de ilyen biztosan van a másik két szolgáltatónál is. Az embereknek meg kellene tanulnia kicsit gondolkodni és helyesen dönteni, nem hagyni becsapni magukat, csak épp szinte az egész fogyasztói rendszer arra van kihegyezve hogy az agyatlan zombikra támaszkodjon (akinek nem inge ne vegye magára).
[ Szerkesztve ]
-
Erasmus
őstag
ma már fent vannak az új csomagok a pannon oldalán
-
DarkByte
addikt
"A Pannon Internet Éjjel-nappal vagy Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni. A Szolgáltató ugyanakkor garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél-, illetve minimál-értékeket.
További díjak és feltételek az ÁSZF-ben találhatóak."
Én nem találom az erre vonatkozó részt vagy tényleg nem került még bele az új tarifa csomag a szerződési feltételekbe? Mellesleg csak nekem fura hogy már a 2008.december 9-től érvényes feltételeket is meg lehet nézni? (ja és persze abban is csak a régi tarifacsomagok szerepelnek )
[ Szerkesztve ]
-
Jano_023
őstag
Nekem januártól lesz ajd szükségem mobil netre ... remélem addigra a T-csapat is felébred és megkezdődik az egymásra licitálgatás ... majd akkor veszek ...
De szerintem is a Pannon ajánlata kedvezőbb....''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
matyics
őstag
válasz Viktor0610 #4 üzenetére
Szerintem meg nem.
"Mindkét tarifacsomag 2008. november 11. és 2009. február 2. között megkötött új előfizetői szerződéssel vehető igénybe."Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna
-
bzoley
veterán
A PannOnline-on kinn vannak az új csomagok, mint tarifaváltási lehetőségek. Ezek szerint lecserélhetem az 5Gib-os csomagomat a hűség alatt is
(ha jól értem a látottakat)Mod: egy hét múlva meglátjuk, akkor jár le a hónap. Most csak annyi van mellette, hogy" a jövőben aktiválódik"
[ Szerkesztve ]
-
zsiga667
addikt
A forgalom korlátlan, mert a Pannon nem mondja meg hogy márpedig csak havi x GB-t tölthetsz le, hanem annyit amennyit csak tudsz/akarsz.
Az idő korlátlan, mert nem mondják meg hogy csak napi x órát, heti y napot használhatod, mehet napi 28 órát is ha neked úgy jó. ()
A sebesség korlátlan, mert pl. a vezetékes netek többségével ellentétben nem mondják azt hogy csak x megabittel tölthetsz le, az elérhető legnagyobb sebességet kapod mindig. -
matyics
őstag
" Új Vodafone Internet előfizetéseknél most fél éven keresztül elengedjük a havi díjad felét.
Ráadásként az első hónapban korlátlan adatfelhasználást biztosítunk számodra Vodafone Internet 1GB és 5GB csomagoknál, hogy kockázat nélkül ráérezz a Neked szükséges csomagméretre, és szükség esetén átválthass az igényeidhez jobban passzoló nagyobb csomagra."Ennyi a változás egyenlőre. (A vastagon szedett)
Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna
-
matyics
őstag
" Az akció egyszeri csatlakozási díja a 2008. 11. 11. és 2009. 02. 02. között megkötött Pannon Internet előfizetésekre vonatkozik, ezután az Általános Szerződési Feltételek szerinti egyszeri csatlakozási díj érvényes."
Ez van a csomag leírása alatt, tehát ezek szerint át lehet majd váltani x összegű egyszeri csatlakozási díjért. De, hogy az mennyi lesz? Mert az új ÁFSZ-ben nem találtam meg.
[ Szerkesztve ]
Ha Isten azt akarta volna, hogy ne maszturbáljunk, akkor rövidebb kezet csinált volna
-
zoo8800
veterán
Na előfizettem.
Már korábban is Pannonos voltam, pontosabban már 1 hónapja Pannonos vagyok, és ez nem jelentett gondot, nem csak az új előfizetőknek elérhető a díjcsomag.
A P2P letöltés sebessége ebben a pillanatban 260kB/s ami nem is olyan rossz. Össz 1 filet töltök.Lehet menni bátran előfizetni...
-
zoo8800
veterán
Még az jutott eszembe, hogy tényleg korlátlan-e a korlátlan??? Nem fogják-e felmondani a szerződést, ha havonta rendszeresen pl 100 vagy 200 giga felett töltök?
Pár emberrel megtörtént, hogy a tré felmondta az ADSL-t mondván akkora forgalom neki nem éri meg.
ettől félek. Tudom, másfajta net meg másik szolgáltató, de akkor is...ja, most is >200kB a torrent. A max feltöltést 30kB környékén kell hagyni, mert felette rendesen lassul
Mértem sávszélt is, itt Budaörsön 2000kbit/350kbit volt, 140 ms pinggel. Ez azért lehetne jobb is egy kicsivel, de kb erre számítottam
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Gyanítom hogy a cella terheltsége alapján fognak korlátozni, vagyis minél többen használnák más nagyobb prioritású dologra, téged annál jobban fog leszorítani a p2p -vel. Avagy fix 60K a limit ami párszor befigyelt, és szvsz az egész korrekt lenne (~512 kbits avagy ~3,5MB percenként) azért cserébe hogy korlátlan. Most még valószínűleg nem sokan terhelik a hálózatot. Egyébként ha felmondásra is kerülne a sor, előbb kapni fogsz egy felszólítást.
[ Szerkesztve ]
-
bzoley
veterán
Ahogy elnézem, ezzel a csomagváltással automatikusan újabb két év hűség is jár.
Ez viszont már nem olyan kellemes dolog. Pár hónap, és lejárna az első raboskodás.
(Vagy csak az új csomagban folytatódik. Fő, hogy a Pannon minden dokumentuma egyértelmű).[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Az akcióban milyen modemet lehet elvinni 0 ft -ért egy éves hűséggel? Típus érdekelne, mert meg szeretném nézni hogy milyen Linux támogatás van hozzá illetve van-e rajta külső antenna csatlakozó.
Új hozzászólás Aktív témák
- IFA 2024: termetes okosmonitorral gyarapodott az Acer kínálata
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- IFA 2024: Miniatűr mérete ellenére is van benne Qi töltés és hőkamera
- ASUS notebook topic
- Roppant kecses lesz az S25 Ultra
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BMW topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...