Hozzászólok Aktív témák

 • Kopi31415

  félisten

  Ha valaki vegre bevezetne az elfoizeteses ugyfeleknel a masodperc alapu szamlazast, esetleg meginkabb lenyomna az arakat, akkor lenne ertelme. De ilyen szerintem nem lesz.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • WonderCSabo

  félisten

  És ha jönne, vajon ki jönne?

  Szerk.: Nem költői kérdés volt.

  [ Szerkesztve ]

  - Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

 • Morden24

  nagyúr

  Én Orange-ról hallottam még jóval régebben.

  Sectumsempra - For Enemies

 • WonderCSabo

  félisten

  Köszi, én is arra tippeltem.

  - Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

 • shabbarulez

  őstag

  Teljesen új szereplőként megjelenni a telített magyar piacon nincs igazán sok üzleti értelme. Ügyfelet egy telített piacon csak úgy lehetne szolgáltatni, ha valami nagyon új, innovatívat nyújtana egy szolgáltató vagy nagyon olcsó. Világszerte a mobil technológiák bevezetése igen gyorsan megtörténik, ahogy idehaza is így e téren tartósan valami jobbat kínálni mint a többi szolgáltató nem igazán lehet.

  Az árral ugyanez a gond. Olcsóbb csak úgy lehetne egy szolgáltató ha a költségeit is jóval alacsonyabban tartja, mert külön ráfizetéses lesz. De a költségeket meg nem igazán lehet akármeddig csökkenteni hisz minden szolgáltató a világpiacról veszi az eszközöket és a technológiát és az árakban sincs jelentős differencia, így aztán olcsóbbnak lenni sem olyan 1xű.

  A harmadik lehetőség az lehetne ha az új piaci szereplő valami olyan trendi, a magyar emberek által széleskörűen ismert brandat képviselne, amit jól ismernek, ígény is lenne rá, de mégsem tudnak megkapni. Az Orange nem igazán ilyen brand, mivel alig ismert a hazai piaci, csak a neve miatt nem fognak két kézzel kapkodni utána.

  Egyébként is az olyan nagy márkák mint pl. az Orange is tipikusan csak úgy vásárolnak be országba, ha ott az inkubens vezető telekom céget veszik meg és ezzel piacelső pozícióban kerülnek. A kelet európai régióban anno ezt tették a lengyeleknél, románoknál és a szlovákoknál, idehaza viszont a Tíkom ezt már anno meglépte. A nagy cégekre nem jellemző az hogy új piaci szereplőként, zöldmezősen a semmiből kínlódják össze a piaci részesésüket. Ráadásul ezt egy 110%-os telített piacon üzletileg teljesen értelmetlen küldetés lenne. Az ilyen nagy cégek jellemző beruházása még a feltörekvő piacok, kína, india, fejletlen ázsia és afrikai, dél,közés-amerikai országok, ahol még alacsony a mobil penetráció, nagyfokú a piaci növekedés lehetősége. Így ezeken a területeken lehetőségük van egy erős piaci pozíciót kiépíteni, úgy hogy jellemzően piacielső pozíciót érjenek el. Az Orange is ezt teszi afrikában, közel keleten és a közép amerikai piacokon.

  A mobil szolgáltatlás elődlegesen üzlet, aminek profitot kell termelnie. Ez nem szeretet szolgálat ahol azt nézik mitől lesz jobb az előfizetőnek. Márpedig a magyar piacon negyed szereplőként, a semmiből építkezve aligha lenne bárki is sikeres piaci szereplő. Az az idő már rég lejárt, anno amikor még alacsony volt a mobil penetráció és jelentős volt a piaci növekedés, akkor még lehetett mit keresni. A Voda is anno akkor jött ide, de a mai napig nem tudta kinőni magát ebből a harmadik pozícióból, mert már igencsak megkésve érkezett.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Nem lenne rossz ez a gondolat, amit írtál, csak nem az ár a kérdéses, hanem az árrés vagy a profitráta.

  Ha az a hatóság feltételezése, hogy a mobil szolgáltatás jelenleg extra profitot termel, akkor van értelme negyedik szolgáltatót behozni.

  Ha az a valóság, hogy a margin már nem elég jó, akkor nem fog bejönni a negyedik.

  De milyen meglepetés, hogy aki már itt van és kaszálja a nagy csentót, azok szerint nem lehet behozni újat...

  ugyanaz, mint a kábeltv. Mindenki azt hitte, már telített a piac, bejött a digi, meg tudta oldani olcsóbban és veri le az árakat vagy viszi el az előfizetőt.

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • luciferc

  őstag

  Az a baj, hogy ahogy a kábeltv vagy internet piacon, úgy a mobiloknál is valószínűleg jól szervezett és titkolt kartell van a háttérben (esetleg beállt a piac egy dinamikus egyensúlyba, megölve a versenyt). Ugyanis kábeltv és internet esetén a digi* érdekes módon fele/harmad áron adja ugyanazt, és nem hiszem, hogy veszteségesek, mert ha a 10megabites szimmetrikus netet nem 2500-ért, hanem 5000-ért adnák, akkor is vinnék mint a cukrot, de 2500-ért is megéri nekik. Ezzel szemben a többiek a nagy nagy és szent versenyben alig győznek egymás fölé ígérni, már eleve 3 (vagy 4?)-szeres árnál. Ugyanez van a mobilcégeknél is. Verseny meg minden, de érdekes módon az ügyfél annyira nem érdekes. Vagy kartell, vagy beállt a piac, elmegy x, jön x, egykutya. Nagyon kellene valaki az állóvízbe!

  * csak sajnos nagyon kevés helyen van, a többi helyen megy a szabadrablás a T csoport, csatlósaik (független internet szolgáltatók, hahaha), illetve a fibernet által.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Azt le kell szögezni, a digi tányéros tv kategóriában nem *ugyanazt* adja, mint pl. az upc, hanem gyengébbet.

  Azt nem tudom, látni kellene, hogy milyen a digi gerinchálózata, elbírja-e a netet...

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Narxis

  nagyúr

  Semmi értelme, nincs annyi ember itt, hogy 4 szolgáltatót elbírna, az árak meg maximum eleinte lennének kedvezőek az új szolgáltatónál.

 • luciferc

  őstag

  én azt tudom biztosan, hogy nekem most digi van kábeltv-ben és neten is (rendes utp kábel jön a lakásba, nem modemes szutyok), a kábeltv kifogástalan, és megfelelő a csatorna választék is, kellően alacsony áron, és a 10MBites szimmetrikus net is hasít rendesen. 5Mbit-nél még nem volt gyengébb egy irányban sem, és általában viszi a megadottat, ami manapság nagy szó (T-csoport és társaik...). Mindezt zusammen 5200 kemény magyar forintért. Meglepő, ha arra gondolok, hogy az ADSL szolgáltatók körében kartell van? Csak sajnos digi kevés helyen van.

  Ja, és azt is hozzátenném, hogy diginél nincs hűségidő, ha szart ad, elmehetsz. A többieknél van hűség, tehát bátran adnak szart, úgysem mész el. Mire lejár, addigra meg megtudod a szomszédtól, hogy a másik szolgáltató is ugyanolyan szar. Ezek alapján nehezen hiszem, hogy itt tiszta verseny van.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Igen, meglepő, mert a digit az upc-cal lehet hasonlítani, az upc pedig a monori térséget leszámítva, (ami, valljuk be, nem jelentős piaci erő), nem adsl szolgáltató.

  Azon előfizetők, akiknek saját digis tányéruk van, rosszabb idő esetén látják, hogy a digi nem ugyanaz a minőség.

  Nem kell elhinni, hogy tiszta verseny van, amíg egy adott területen nincs két kábeltv-s cég, addig nincs tiszta verseny. ADSL-ben sincs tiszta verseny, amíg egy cég adja a drótot.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • luciferc

  őstag

  ADSL-ben sincs tiszta verseny, amíg egy cég adja a drótot.

  Na most akkor nem értem, világosíts fel. Mi van benne az ADSL internetelőfizetés díjában? Benne van gondolom az ADSL infrastruktúra fenntartási, üzemeltetési díja, ezt a szolgáltató kipengeti a T-nek (általában), plusz benne van maga az internet szolgáltatás, az ahhoz szükséges infrastruktúra, az ügyfélszolgálat, stb, szóval ugyanaz, mint a digi esetében. Tehát a digi esetében a kábel infrastruktúra, az internet és minden úgy egyben kijön mondjuk 2500-ból. ADSL szolgáltatónál meg ugyanerre 9000 kell? A szolgáltató saját részéről már 2000Ft-nak elegendőnek kellene lennie a digiből kiindulva, hiszen az internet szolgáltatás infrastruktúrájának nagy része része független a fogyasztóhoz való végső eljuttatástól. Nem? Akkor a T nyeli le a maradék 7000-t? Vagy mi az a nagyon nagy különbség a kábelnet és az ADSL között, ami indokol 3-4 szeres árat? Mellesleg nyugodtan összevethetjük az upc-t a digivel, chello silver az upc honlapja szerint 7500, 1 év hűséggel. Diginél ennél jobb szolgáltatás meg 2500. Szóval mi kerül az upc-n 7500-ba? (tudom, megteheti, meg is teszi) Mintha az egész net piacon egy szép kövér kartell lenne, rémisztően egyformák az árak a digit kivéve. De biztos tévedek, csak mutass rá, hogy hol.

  A tiszta versenyről meg annyit, hogy a környékemen van digi is meg upc is. És az upc nem enged lokálisan, hiába a verseny, inkább bukja az ügyfeleket. Országosan viszont a 3-szoros díjaival kaszál rendesen.

  Azon előfizetők, akiknek saját digis tányéruk van, rosszabb idő esetén látják, hogy a digi nem ugyanaz a minőség.
  Lehet, biztos igazad van. De ha így van, otthagyom a digit, mert nincs hűség. Ha az upc szar, 1 évig szopok. Nagy különbség.

  [ Szerkesztve ]

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • Bici

  nagyúr

  Nálunk Budakeszin UPC tányérosTV van. Rossz időben teljesen nézhetetlen. Ennél a Digi sem lehet rosszabb.

 • luciferc

  őstag

  Hát igen, nem lehet kijelenteni, hogy az upc jobb mint a digi. Lehet, hogy több helyen jobb, mint ahány helyen rosszabb (de ez vajon bizonyított-e, vagy csak legenda?), de a digit otthagyhatod, ha nagyon szar 1 hónap után is, az upc-t meg nem, hiába ott azon a helyen szörnyen hulladék a szolgáltatása.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • Olasza

  aktív tag

  A voda a live! menüvel szúrta el, de keményen. Egyszerűen undort kelt bennem, és azt az érzést, hogy ők bármit megtehetnek az ügyféllel, mint ahogy a 3 éves hűségszerződés is csak náluk volt. Nem jöttek későn, csak erre már nem vevő még a magyar piac sem.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  A upc olyan műholdakon bérelt csatornákat, amelyek jobb helyen vannak, mint ahol a digi bérel. Egyszerű műszaki okok miatt az upcos tányéros tv jobb. Ettől egyedi helyeken lehetnek eltérések, akár szerelési minőségből vagy másból kifolyólag.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • shtml

  őstag

  Ha jól tudom (javíts ki, ha tévedek), a digi igen kevés helyen szolgáltat netet, jellemzően a gerinchálózat közelében. Vagyis nem kell sokat kábeleznie az előfizetőig. Ha ugyanezt a sávszélességet sokkal nagyobb távolságra és sokkal több előfizetőhöz kellene elvinnie, az már fajlagosan is többe kerülne jóval.

  De szerintem shabbarulez megmondja majd a frankót, úgy tudom, ő benne van a témában.

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

 • Bici

  nagyúr

  Elhiszem, hogy általában jobb az UPC (bár a régi lakásban az UPC kábel-TV is elég kaka volt, igaz ennek több éve), de pl. én szívesen mennék át DIGI-re, ha nem lenne az a hűségnyilatkozat...

 • REDeath

  őstag

  ha mp alapú számlázás lesz és olcsóbb lesz (mert jelenelg magyarországon enyhén drága a (mobil)telefonálás) akor rám számíthatnak. meg ilye nalapvető szolgáltatásokért is pénzt kérnek. sms értesítés ha hívtak miközbe kivoltál kapcsolva meg ilyenek.. ezek nem kéne hogy csak tmobile vagy csak vodafone kiváltásgok legyenek csak minden szolgáltató szarik rá.
  Ami pedig a legjob lenne, az oylan előfizetés ahol havi fix összegért korlátlanul beszélhetsz de persze nem 20 000 lenne a havi számla.. (ha net esetén megy, telefonálásnál is be lehetne vezetni, csak az már túlságosan emberbarát megoldás lenne.

  plusz én külön utálom a pannont, pedig pannons vagyok de a pannon a legfapadosabb szerintem. barátom 1 éve pannonos és ajándékba kapta azt hogy fél évig hétvégente ingyen hívja a pannonosokat. én mindig is pannonos ovltam, jelenelgi sim-em 5 éve van meg és ezalatt kétszer küldtek 300 ft-ot plusz névnapi köszöntéseket évente. köszönöm nekik ezúton is a nagylelkűségűket.

  Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak

Hozzászólok Aktív témák