Elveszi-e a pedagógusok munkáját a mesterséges intelligencia?

A Kutatók Éjszakáján november 27-én a mesterséges intelligencia kihívásairól tart workshopot dr. Bokor Tamás, a Corvinus egyetemi adjunktusa.

November 27-én 18:00 órától AI-jaj: a mesterséges intelligencia kihívásai az oktatásban címmel tart workshopot dr. Bokor Tamás egyetemi adjunktus, a Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézet kutatója az idei Kutatók Éjszakáján.

A program a mesterséges intelligencia köznevelésre és felsőoktatásra gyakorolt hatását járja körbe egy izgalmas kvíz és egy rövid szakmai beszélgetés segítségével. A koronavírus-járványra való tekintettel az eseményen – ahogy a Kutatók Éjszakája többi előadásán is – online lehet részt venni.

A mesterséges intelligencia már jelen van a számítástechnika, a sakk, a közúti vezetés, a nyelvi fordítás és a befektetések világában, de az oktatás területén sem idegen fogalom. Dr. Bokor Tamás szerint ez nemhogy a küszöbön van, de félig-meddig már ránk is rúgta az ajtót többek között okos tanterem, digitális oktatás, illetve home schooling formájában. A programban zajló kvíz és az azt követő beszélgetés ezért a gépi intelligencia és az iskolarendszer közötti kölcsönhatásra összpontosít.

A Corvinus Egyetem által szervezett workshop olyan kérdéseket is megválaszol, mint hogy milyen feladatoktól mentesítheti az MI az oktatásban résztvevőket, illetve hogyan járulhat hozzá a gépi intelligencia az oktatás minőségének növeléséhez. Emellett konkrét példák is előkerülnek az MI jelenlétére az oktatásban.

A Budapesti Corvinus Egyetem sok más izgalmas és aktuális témával készül az idei Kutatók Éjszakájára. Az intézmény által szervezett előadásokon többek között szó lesz még a járványkezelésről, a kiégésről, az önvezető autókról, az e-sportról, a színház és a politika viszonyáról, de virtuális kirándulásokon és filmvetítéseken is részt vehetnek az érdeklődők.

Az eseménysorozaton a részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a rendezvény hivatalos oldalán, a kutatokejszakaja.hu-n lehet.

Azóta történt

Előzmények