Jegyvásárláson nyerészkedőket büntetett meg a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság

A jegyvásárláson nyerészkedő botok miatt most először szabott ki bírságokat az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság.

Bár mostanában nem igazán lehet élő rendezvényekre járni, a jelek szerint így is hatalmas üzlet a nyerészkedők számára, hogy botok segítségével elkapkodják a jegyeket.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság most megtette az első jogi lépéseket annak érdekében, hogy megbüntesse ezeket a nyerészkedő feleket. A Concert Specials, a Just in Time Tickets és a Cartisim cégek tulajdonosai összesen 3,7 millió dolláros bírságot kaptak, amiért botok használatával automatikusan felvásárolták a különböző jegyeket, majd azokat ők maguk újraértékesítették a vendégek számára.

Ezzel egyszerre az érintett cégek elrejtették az internetcímüket és hamis Ticketmaster-fiókok, bankkártyák segítségével megkerülték a fizetési szabályokat is. Mindezen állítólag több millió dollárnyi hasznuk keletkezett.

Eredetileg a büntetés 31 millió dollár lett volna, de a hatóságok csökkentették, mert az érintettek nem tudták volna kifizetni.

Bár a járvány miatt valószínűleg nem lesz túl gyakran hasonló beszámoló, sok szakértő véleménye szerint sajnos nem egyedi esetekről van szó, és nem csak Amerikában kezd bevett gyakorlat lenni ez a fajta nyerészkedés (is). A büntetésektől azt remélik, elrettentik az elkövetőket.

Előzmények