Magyar startup után érdeklődik a Cisco

A Cisco megvenné a PortfoLion egyik magyar startup befektetését, a Banzai Cloud Zrt.-t - közölték a cégek az MTI-vel hétfőn.

A Cisco bejelentése kitér arra, hogy a cég minden elemére kiterjedne az ajánlat, a felvásárlás pontos részleteit az érintettek nem hozták nyilvánosságra. Az akvizícióhoz a szokásos módon több hivatali engedély is szükséges.

A tájékoztatás szerint a Ciscónak ez lehet a második felhőfókuszú akvizíciója: októberben a cég felvásárolta az izraeli Portshift céget, amely felhőalapú biztonsági megoldásokkal foglalkozik. A Banzai Cloud akvizíciója várhatóan a Cisco második pénzügyi negyedévének végére zárul le.

A PortfoLion kockázati tőke- és magántőke befektető közleménye szerint a hasonló történetek példaként szolgálhatnak arra, hogy Magyarországról és Kelet-Közép-Európából is lehet nemzetközi sikersztorit építeni. A Banzai Cloud eredményei segítik majd a hazai és regionális startup ökoszisztéma szintlépését is - mondta a várható felvásárlásról Molnár András, a Banzai Cloudot vezető befektetőként támogató, az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners vezérigazgatója.

A 2017-ben alapított, budapesti székhelyű Banzai Cloud két körben több mint 5 millió dollár tőkét vont be a PortfoLion Capital Partners támogatásával. A befektetésekben részt vett a FastVentures és a Euroventures, utóbbi a kezdetektől, alapító befektetőként segítette a vállalkozást - közölték.

A Banzai Cloud Zrt. 37 dolgozót foglalkoztat.

Azóta történt

Előzmények