Kiberbiztonsági tanácsadó céget vett a 4iG

Megvásárolta a 4iG Nyrt. a TR Consult Kft. (TRC) 100 százalékos üzletrészét – tette közzé a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A 4iG közleménye szerint az akvizíció célja az informatikai nagyvállalat meglévő kapacitásainak, illetve a kiberbiztonság területén nyújtott szolgáltatási portfóliójának bővítése. A felvásárlás hozzájárul majd, hogy a 4iG információbiztonsági szolgáltatásaival is a régiós piacra lépjen.

A 2007-ben alapított, integrált informatikai védelmi megoldásokkal, kiberbiztonsági tanácsadással foglalkozó, jelenleg 10 fős mérnöki csapattal rendelkező vállalkozás július 9-ével kerül a 4iG tulajdonába. A magyarországi és közép-európai aktivitással működő, elsősorban nagyvállalati ügyfélkörrel rendelkező TRC megvásárlását a közlemény szerint a 4iG kapacitásainak és szolgáltatásainak bővítése indokolja.

Farkas Péter, a 4iG műszaki vezérigazgató-helyettese a tranzakció kapcsán közölte: az akvizíció hatásaként az integrált informatikai védelmi megoldások területén 25-30 százalékos árbevétel-növekedést várnak.

A 4iG stratégiai tervei szerint üzletága folyamatos fejlesztésével és bővítésével a kiberbiztonság területén is piacvezetővé válhat Magyarországon, a TRC meglévő nemzetközi ügyfél- és partnerkapcsolatai révén pedig már rövid időn belül a közép-kelet európai régióban is piacra léphet szolgáltatásaival – írják a közleményben.

A 4iG tavaly sikeres évet zárt, értékesítésének nettó árbevétele a 2018. évi 14 milliárd forintról 41,129 milliárd forintra, adózott eredménye 101,9 millió forintról 2,827 milliárd forintra, az EBITDA 841,6 millió forintról 4,075 milliárd forintra nőtt a társaság konszolidált, nemzetközi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült jelentése szerint.

A 4iG Nyrt. 20 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvények záróára szerdán 620 forint volt. A részvények legmagasabb árfolyama 1110 forint, a legalacsonyabb 285,5 forint volt az elmúlt egy évben.

Azóta történt

Előzmények