27,7 milliárd dollárért felvásárolja a Slacket a Salesforce

Egy ideje már lehetett sejteni, nemrég pedig bejelentették az üzletet: a Salesforce eddigi legnagyobb felvásárlása keretében, 27,7 milliárd dollárt fizet az üzenetküldő appért. 

A múlt héten számoltunk be arról, hogy a The Wall Street Jorunal forrásai szerint a héten a Salesforce bejelenti, hogy felvásárolja a Slacket.

Így is történt: az üzenetküldő appért 27,7 milliárd dollárt fizetnek, ez lesz a szoftvercég eddigi legnagyobb felvásárlása. Az üzletet 2021 második negyedévében zárhatják le, a hatóságok jóváhagyása és a kötelező körök után.

A vezetés nem változik, a Slackért továbbra is annak alapítója és jelenlegi ügyvezetője, Stewart Butterfield felel majd. Butterfield személyes közleménye alapján a Slack megtartja az identitását az új tulajdonosa mellett is, a céljaik, értékrendjük és maga a márka vagy annak működése nem változik. A Slacket azonban mélyen integrálják majd a Salesforce összes rendszerébe, és ez lesz a Salesforce Customer 360 új csatornája is.

A Marc Benioff által alapított Salesforce 2020-ban rekordmértékű növekedésnek örülhetett, ugyanis a világjárvány alatt sok cégnek segített átállni felhőalapú működésre. Több jelentés is arról szólt az utóbbi időben, hogy egy ideje nagyon kerestek valamilyen fogyasztókat célzó terméket azért, hogy jobban felvehessék a harcot a Microsofttal szemben.

Ekkora bevásárlást egyébként még nem tartott a Salesforce, a mostani, 27,7 milliárdos üzlet majdnem a duplája annak, amit a Tableau elemzőcégért fizetett tavaly (15,7 milliárdért vették meg).

A Slacknek a szakértők szerint jól jött ez a felvásárlás, 2020 ugyanis eléggé negatívan hatott a cégre és annak eredményeire, részben a Microsoft Teams rivális megoldása miatt.

Azóta történt

Előzmények