Boltokban a CA új biztonsági szoftverei

Hirdetés

A CA bejelentette, hogy már megvásárolhatók 2007-es, otthoni és kisirodai felhasználásra szánt PC-biztonsági és asztaligép-felügyeleti termékei. Az IT-biztonsági vállalat egyszerűsített a szoftverek elnevezésén, melyek mostantól a magától értetődő CA Internet Security Suite, CA Anti-Spyware, CA Anti-Virus, CA Anti-Spam és CA Personal Firewall neveken futnak. Nemcsak a termékneveket, de a kezelhetőséget is egyszerűsítették. Ahogy David Luft termékfejlesztési alelnök megfogalmazta az új verziók mögötti felhasználóbarát koncepció lényegét: „Az ügyfeleknek nem folytonos figyelmeztetések kellenek, amelyeket nehéz konfigurálni, és nem olyan termékek, amelyek leterhelik a PC-t.”

A naponta frissülő CA Internet Security Suite 2007 egy átfogó internetbiztonsági csomag, amely tartalmazza – az egyenként önállóan is kapható – vírusirtót, spyware-irtót, tűzfalat, spamszűrőt és a szülői tartalomszürőt. Ezek mindegyike a központi Security Center vezérlőpultról konfigurálható. A termék jellemzője a proaktív vírusvédelem, valamint a valós idejű kémprogramvédelem, amely böngészés közben kapja el a számítógépre felmászni próbáló kártékony programokat. A gyártó emellett a továbbfejlesztett, „kategóriájában páratlan” tűzfalra hívja fel a figyelmet.

Szintén otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt megoldás a CA Desktop DNA Migrator 2007, amely a PC-k közötti gyors és egyszerű adatátvitelt támogatja: segítségével a személyes fájlok egyszerűen menthetők el, vagy telepíthetők egy új vagy felújított PC-re. A programmal megadott időközönként készíthetők biztonsági mentések a legértékesebb adatokról.

Az új termékcsalád hazai árait a vállalat egyelőre nem ismertette.

Azóta történt

Előzmények